Ny trådløs lader tar inspirasjon fra Apple
Laderen minner om Apples originale konseptdesign som aldri kom på markedet.

Trådløs lader gjør (nesten) hva Apple ikke klarte

Etter at Apple ga opp sitt trådløse ladeprosjekt AirPower har det begynt å dukke opp alternativer fra andre selskaper. Laderen Source, laget av Spansive, leverer en stående modell med plass til fire telefoner samtidig. Andre, som nye AirUnleashed tilbyr et flatt design – veldig likt Apples eget originale design-concept for AirPower.

AirUnleashed er en Qi-sertifisert trådløs lader som faktisk ved første øyekast ser ut som produktet Apple aldri fikk lansert. Den er en hvit, oval matte som måler litt under 19 cm lang, og er 1,8 cm tykk.

Med denne kan du samtidig lade både din iPhone, Apple Watch, og AirPods. I motsetning til ovennevnte Source, og Apples AirPower konsept derimot så må man med AirUnleashed plassere enhetene som skal lades på spesielle punkter for korrekt lading.

Unngår varmeproblemer

Apple hadde som visjon å la brukere legge sin iPhone eller Apple Watch hvor som helst på lade-matten, uten å måtte tenke på plassering. Dette skulle løses ved hjelp av over 30 elektriske spoler integrert i matten, men de fikk det aldri til på grunn av overoppheting.

Source-laderen har klart dette med sitt stående design som slipper luft bak platene. AirUnleashed har tre spoler – en for hver enhet. For å lade Apple Watch må du legge klokken direkte på et nedsenket område i matten, men det hele skal fungere greit uten problemer med oppheting.

Krever egen lader

Utviklerne av AirUnleashed, Hakim Sugito og Gerard Nieuwenhuis, sier at de så det åpnet seg en mulighet da Apple ga opp sitt prosjekt: ”ved å ta det tekniske designet fra AirPower, og radikalt forenkle det, klare vi å lage en trådløs ladematte som kan levere det som Apple opprinnelig lovet”.

Matten selges for cirka 870 kroner på selskapets hjemmeside, men krever også sin egen QuickCharge 3.0 lader for å fungere, som ikke er inkludert.

Kilde:
AirUnleashed