Denne trådløse laderen gjør det Apple ikke klarte
Source er navnet på den nye trådløse laderen som utfordrer Apples AirPower-flopp.

Denne trådløse laderen gjør det Apple ikke klarte

AirPower – den trådløse ladestasjonen fra Apple – var produktet mange hadde store forhåpninger til, men som etter to år aldri kom på banen. Apples ingeniører ga til slutt opp prosjektet, etter problemer med overoppheting og andre tekniske utfordringer med magnet-basert trådløs lading.

Presis plassering ikke nødvendig

To studenter ved MIT-universitet ser nå ut til å ha greid det som Apple ikke klarte med AirPower – nemlig en helt fungerende, trådløs ladestasjon. De startet selskapet Spansive i 2015, og er nå endelig ute med sitt første produkt, kalt Source.

Source er en multi-lader for opptil fire mobiltelefoner samtidig. Ved hjelp av en rekke elektriske spoler (coils) under overflaten, trenger ikke mobilene plasseres presist på et bestemt sted. Man kan simpelthen legge mobilen der man ønsker det – og lading setter igang.

Overoppheting var dilemmaet som ble spikeren i kista for Apples AirPower produkt, men Source har funnet en løsning rundt dette ved hjelp av avansert programvare som regulerer strømmen mer effektivt til spolene. Oppfinnerne bak Source, John MacDonald og Lixin Shi, hevder at Source vil fint kunne lade mobiler selv om de har tykke deksler.  

Genial løsning på varmeproblemene

Laderen har et A-formet design med ladeplater på hver side. Man kan fint lade både Android og iPhone mobiler om hverandre. På grunn av A-formatet så vil varme ledes ut og vekk fra baksiden av ladeplatene. Samtidig har platene i seg selv også riller slik at luft kan passere gjennom og sørge for mer avkjøling.

Dersom det allikevel skulle oppstå litt for mye varme så har Source innebygget vifte som skrur seg på automatisk etter termostat-sensor. MacDonald sier at viften nesten aldri vil slå seg på fordi Source holder seg kjølig nok ”99 prosent” av tiden.

Innebygget WLAN tilkobling sørger for automatiske oppdateringer av programvare, og enheten i seg selv har også to USB-utganger for vanlig lading. Source er nå tilgjengelig i USA for rundt Kr. 1 660,-

Kilde:
Cult of Mac