App-Store-Sensor-Tower-1280x720
Apple skal begrense sporing i barne-apper, ifølge Wall Street Journal.

Annonse


Apple skal begrense sporing i barne-apper

Apples utviklerkonferanse, World Wide Developers Conference, skal foregå førstkommende mandag.

Foruten mange (forhåpentligvis) spennende nyheter på programvarefronten, kan vi også vente oss å høre mer om nye begrensninger når det gjelder sporing i barne-apper.

Det hevder Wall Street Journal som har vært i kontakt med en anonym kilde.

Omfattende sporing av data

Det er nemlig ingen hemmelighet at mange iOS-apper deler sensitive opplysninger med tredjeparter, noe som er ganske stikk i strid med Apples påstander om at de er et «personvernselskap».

Annonse


Ifølge Apple selv er bekymringer rundt personvern den nest vanligste årsaken til at apper ikke får innpass i App Store.

Overfor Wall Street Journal sier Apple:

– Vi er forpliktet til å fortsette med å adressere utfordringene ved å forbedre åpenhet og hjelpe brukere med å få på plass sterkere personvern- og sikkerhetsbeskyttelser for dataene de har valgt å dele.

Sjekket over 80 barne-apper – nesten alle sporet brukeren

Angivelig skal et av tiltakene være å begrense muligheten til sporing i barne-apper. Og det kan være høyst nødvendig, for ifølge den amerikanske avisen foregår det omfattende sporing i svært mange barne-apper. Journalist i WSJ, Joanna Stern, testet over 80 apper i barnekategorien – alle bortsett fra én app samlet inn sensitive opplysninger.

Sendte data til Facebook

Tredjeparter samlet inn data som videre ble brukt i markedsføring og reklame. Stern nevner blant annet appen Curious World, som viser seg å samle inn både alder, navn og bøker brukeren har klikket på. Disse dataene ble deretter delt med Facebook.

Skal vi tro kilden avisen har vært i kontakt med kan det altså bli slutt på slik sporing snart. La oss barne håpe at Apple ikke glemmer «voksen-appene» også….

Kilde:
Wall Street Journal

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse