blog-hero-updated-1280x720
Uber gikk på milliardtap, men investorene var ikke overrasket.

Annonse


Uber tapte 1 milliard dollar

Torsdag la Uber frem sin aller første kvartalsrapport som et offentlig, børsnotert selskap.

Resultatet er et saftig tap på 1 milliard dollar.

Det er i stor grad i tråd med hva analytikerne hadde forventet på forhånd. Totalt omsatte Uber for 3.1 milliarder dollar i sitt første kvartal, noe som er 20 prosent mer enn samme periode i fjor.

Høyt pengeforbruk

Selskapet sier at de nå har 93 millioner aktive kunder på en månedlig basis, noe som er 33 prosent høyere enn under samme periode i fjor.

Annonse


Likevel har Ubers aksjer sunket med nesten 11 prosent etter at selskapet ble børsnotert 10. mai i år.

Selskapet er inne i en periode med meget høyt pengeforbruk, noe som skyldes at de forsøker å vokse i et marked med stadig større konkurranse, blant fra Lyft, som også blør penger.

17 millioner kjøreturer hver dag

Både investorer og Uber selv er bekymret for at de aldri skal bli et lønnsomt selskap.

– Tidligere denne måneden tok vi et viktig skritt da vi ble et børsnotert selskap, og vi er nå fokusert på å gjennomføre strategien vår for å bli et samlested for lokal transport og handel. I det første kvartalet var engasjementet på plattformen vår høyere enn noen gang, med gjennomsnittlig 17 millioner kjøreturer hver dag, sa Uber-direktør Dara Khosrowshahi til sine investorer.

Satser på mat

Ubers tjeneste for matlevering, Uber Eat, viste betydelig vekst i 2019. Tjenesten genererte mer enn 536 millioner dollar i inntekter iløpet av det første kvartalet, noe som er en økning på 89 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Men fortsatt betaler Uber restaurantene og sjåførene mer enn de tjener på tjenesten.

Åpner opp for Uber i Norge

Til tross for milliardtap er det ingen tvil om at Uber vokser raskt. Det skal bli spennende å se om selskapet klarer å gjøre dette til et lønnsomt selskap. Vi må heller ikke glemme at slike tjenester kan bli mer aktuelt her i Norge også, ettersom regjeringen åpner opp for Uber- og Lyft-comeback.

Tror du Uber kan bli lønnsomt?

Kilde:
Reuters / UberAnnonse


Annonse


Annonse