Annonse


Uber og Lyft får lov å kjøre i Norge igjen!

Taxi-prisene er for høye. Det konstaterer samferdelsminister Jon Georg Dale.

Uber og Lyft endelig til Norge

Samtidig er det nå kjent at regjeringen har lagt frem forslag om å fjerne drosjeløyver helt, noe som igjen åpner for at Uber og Lyft kan kjøre lovlig i Norge.

Dette er svært gledelige nyheter for nordmenn, og ikke minst turister, som igjen vil kunne ferdes i Norge uten å betale mange ganger mer enn hva man gjør i utlandet for tjenester som nettopp Uber og Lyft.

De nye reglene trer i kraft 1. juli 2020.

Annonse


En av årsakene til at dette skjer, er ikke bare norske politikere, men at ESA mener Norge har brøtt EØS-avtalen ved å hindre konkurranse.

Dette meldte vi oktober i fjor:

Uber tar pause i Norge

Taxi-næringen misfornøyde

Taxi-næringen er selvsagt ikke fornøyde, og mener at dette kommer til å medføre noe de kaller “overetablering” i de største byene, fordi “det kommer mange nye aktører på markedet, uten at markedet vokser tilsvarende”, ifølge Roar Refseth, direktør i Norges Taxiforbund, som har snakket med NRK.

Refseth mener at det er slik det har fungert i alle marked slike tjenester opererer, og at forskningen backer ham på dette. Forbrukerrådet? De er fornøyde med endringene, og mener at mange kunder ikke er fornøyde med taxi-servicen og at de føler seg utrygge.

 

Kilde:
NRK

Annonse