z9d4if90ow27khgcezdd
Her er MediaTeks første 5G-brikke.

Annonse


MediaTek vil gi deg 5G uten å tømme kontoen din

2019 ble året for de aller første 5G-telefonene på markedet, men hittil har det kun vært dyre premium-telefoner med Qualcomm-brikker som har fått dra nytte av teknologien.

Billigere 5G-telefoner

Det vil MediaTek gjøre noe med – selskapet har nå utviklet en ny brikke de foreløpig bare kaller 5G SoC – og denne brikken vil finne veien til mer budsjettvennlige telefoner.

Brikken, som ble avduket under Computex-messen i Taiwan i går, er en såkalt system-on-a-chip-brikke. I dette tilfellet betyr det at MediaTek har utviklet en prosessor som har integrert 5G-funksjonalitet, noe som eliminerer behovet for to separate brikker.

Bruker ny ARM-teknologi

MediaTeks 5G SoC blir den første brikken som benytter seg av ARMs nylig annonserte Cortex-A77-prosessor og Mali-G77-GPU. I tillegg får brikken støtte for kamerasensorer med oppløsninger på opptil 80 megapiksler, samt raskere AI takket være brikkens tredje generasjons APU.

Annonse


Brikken skal kunne oppnå nedlastingshastigheter på 4.2 Gbps og opplastingshastigheter på 2.5 Gbps.

Ikke kompatible med alle nettverk

Selv om brikken leverer godt på papiret er det verdt å nevne dette: ikke alle mobiloperatører vil kunne bruke den på sine nettverk. Det er fordi MediaTek 5G SoC kun støtter 5G på frekvenser under 6Hz- og på 2.5GHz-bånd.

Det gjør at brikken er uaktuell for både AT&T og Verizon, for eksempel, ettersom de eksklusivt bruker mmWave-frekvenser på sine 5G-nettverk. T-Mobile and Sprint er derimot eksempler på operatører som kan bruke MediaTeks brikke.

Må vente en stund

Uansett er annonseringen gode nyheter for oss forbrukere som ønsker rimeligere 5G-telefoner.

Bare så synd at vi må vente minst til første kvartal 2020 før den blir å finne i et faktisk produkt.

Kilde:
Gizmodo


Annonse


Annonse


Annonse