Disse ARM-nyhetene betyr massiv ytelsesboost for smarttelefoner

ARM CPU GPU
ARMs nye generasjons CPU og GPU lover 60 prosent raskere AI-ytelse.

ARM er en av grunnsteinene i så å si alle smarttelefoner på markedet i dag. Det Cambridge-baserte selskapet står bak grunnleggende brikkearkitektur som brukes i teknologi vi alle har et forhold til.

Når ARM kommer med nye kunngjøringer, dreier det seg som regel om ting som i stor grad kan påvirke smarttelefon-industrien

Nå har selskapet annonsert en ny generasjon av sine Cortex CPU-er og Mali GPU-er.

Annonse

Kommer til neste generasjons smarttelefoner

Ytelsesforbedringene er markante. ARM hevder at den nye Cortex-A77 CPU-en leverer en ytelse som kan sammenlignes med en gjennomsnittlig bærbar PC.

Både Cortex-A77 og Mali-G77 vil etter hvert dukke opp i smarttelefoner, men det er usikkert nøyaktig når. Og når de først gjør det, er det under andre navn; brikkeprodusenter som Intel og Qualcomm setter nemlig sine egne navn på disse teknologiene gjennom lisensavtaler.

Bedre AI

ARM lover bedre maskinlæring og VR/AR-opplevelser med Cortex-A77. IPC-ytelsen skal være forbedret med 20 prosent sammenlignet med forgjengeren Cortex-A76. Maskinlæring-ytelsen skal være 35 ganger så høy som de to forrige generasjonene, hevder ARM.

Bra for batteriet

Og Mali-G77 skal tilby 40 prosent bedre ytelse sammenlignet med Mali-G76, som brukes i dagens smarttelefoner. G77 skal også være mer vennlig mot batteriet i telefonen, takket være en energioptimalisering på 30 prosent. G77 skal også bruke 40 prosent mindre båndbredde.

Totalpakken ser dermed ut til å bli bedre prosessor-ytelse og bedre grafikkytelse, uten at det dreper batteriet.

Kilde:
Neowin /ARM


Annonse
Annonse