TEST: Powerbeats Pro er Apples beste treningspropper
Powerbeats Pro sitter godt på, har god komfort og batterilevetid. Problemet er som vanlig Siri.

Annonse


TEST: Dette mener vi om Apples nye propper med ni timer batterilevetid

Apple har lansert en slags egen konkurrent til AirPods, men for trening som heter Powerbeats Pro. Men, veldig mange vil ha glede av disse, og ikke bare trenings-narkomane grunnet svært god batterilevetid , passform og tilkoblingsteknologi.

Et Beats-produkt

Som innledning er det greit å få avklart at Powerbeats Pro er et Beats-produkt som vi kjenner merkevaren, og ikke et premium hifi-produkt som Sennheisers Momentum True Wireless vi testet nylig:

Design på nye Powerbeats Pro

La oss ta for oss design og materialvalg først.

I stedet for lekre metaller er pluggene i litt ru og hard plast. Dette gir mening fordi disse er ment til å brukes til trening, først og fremst, selv om prisen kanskje bør tilsi at de burde ha føltes mer “premium” i hånda.

Annonse


Fordelen er at Powerbeats Pro er lette – så lette at vi knapt merker dem på under joggeturene vi testet dem på. Et annen fordelaktig designvalg er at høyre- og venstre-propp har en fysisk knapp som utfører de samme funksjonene. Det er smart at knappen er helt fysisk ved nedtrykk, og at man slipper å tenke seg om: “er det venstre eller høyre som pauser musikken?”. Dette er en aldri så liten plage med Sennheisers plugger.

Apple har ikke gjort noe nytt med måten Powerbeats Pro sitter på, i stedet har de gått for et tradisjonell metode for å sikre at de ikke faller ut: typiske propper støttes av en vinge som hviler forsiktig over øret. Vi er mer fans av Master and Dynamics sine “fit-wings”, men dette fungerer også greit selv om de er litt mer kronglete og ta av og på.

Pluss for at Powerbeats Pro tåler både svette og vann, men det anbefales ikke å dusje med dem eller putte dem under vann.

Powerbeats Pro vs Apple AirPods størrelse
Stor og liten.

Ladeeske Powerbeats Pro
Produktet leveres med den største ladeesken vi har sett.

Ønsker du plugger som er mer som et smykke, men som ikke er beregnet for trening, men som leverer bedre lyd, er MW07 fra Master and Dynamic et godt valg:

Lyd, batteri og tilkobling

Lydkvaliteten på Powerbeats Pro er ikke like god som på MW07 og True Wireless på den måten at lydbilde er noe mindre detaljert og ikke er like bredt i lydlandskapet, men spiller det noen rolle når man trener, puster og peser og uansett ikke hadde lagt merke til det? Nei, egentlig ikke, men det er selvsagt noe man må være klar over.

I stedet har Apple fokusert på å designe disse med noe mer bass, men heller ikke så mye at musikken ødelegges som i eldre Beats-produkter. Vi mener at Apple har skrudd disse korrekt til treningsformål, og ingen kan påstå at Apple har markedsført dem som noe annet enn treningspropper. “Fair enough”.

Det er vel kanskje også derfor ladeesken til Powerbeats Pro er så stor, slik at den gir massevis av batterilevetid når du oppbevarer esken i treningsbaggen – den er nemlig i største laget til å ha i bukselomma, selv om det selvsagt er mulig, tar den i overkant mye plass.

Powerbeats Pro snappes elegant på for 100 prosent batteri når du tar dem ut igjen.

Batterilevetiden på pluggene er langt bedre enn mange konkurrenter: vi snakker her hele ni timer og totalt 24 timer om man lader dem på farten. En annen fordel er at de hurtiglader opp til 1,5 timer spilletid på 5 minutter. Bra jobba!

Og her kommer et viktig poeng for de av dere med flere iOS-produkter: disse kobles sømløst mellom alle Apple-produktene dine uten at de behøver å koble fra gjeldende enhet, deaktivere Bluetooth eller slike plager. Dette alene gjør H1-brikken vel verdt kostnaden, og siden disse er Bluetooth 5.0 er rekkevidden også forbedret og de kobler seg veldig kjapt til – ikke like kjapt som True Wireless, men så støtter de kun en enhet av gangen og har langt dårligere batterilevetid.

– Siri… hører du meg? SIRI?!

En annen nyhet med disse og andre generasjon AirPods er at man har mulighet til kalle frem Siri med stemmen, i stedet for å måtte trykke. I hvert fall i teorien.

Men, som mange av dere nok har fått med dere, er jeg langt fra en fan av Apples digitale assistent. Hun skjønner sjelden hva jeg sier, og ofte tar det alt for lang tid før hun er klar til å gjøre noe som helst fra jeg sier “Hey, Siri”.

Ikke bare er det ofte hun ikke vekkes, men hun har fremdeles, etter alle disse årene, problemer med å skjønne de enkleste ting som “neste låt”, “pause” og “øk volumet”. I tillegg, om det blåser litt rundt ørene utenfor, svarer hun deg ikke i det hele tatt.

Har du mer positive erfaringer enn meg med Siri, er ikke dette et problem, men for de av dere som synes hun fremdeles er svak, er hun ikke bedre med Powerbeats Pro.

Powerbeats Pro ute av esken

Konklusjon

Apple har produsert et par svært gode treningspropper som spiller med god nok lyd.

Styrken til Powerbeats Pro er uten tvil batterilevetiden og sømløs kobling på tvers av Apple-produkter, mens minuset (i det minste for undertegnede) fremdeles er at Siri ikke skjønner stort. Det er veldig dumt, for et av salgspoengene med disse er å kunne hente henne opp med stemmeaktivering, men det ender med at vi bruker klokka i stedet. Derfor forsvinner også en av de nyeste salgspoengene med disse for egen del.

Som YouTube- og lydbok-produkt er disse også veldig gode grunnet batterilevetiden og en behagelig passform.

+ Svært god batterlevetid
+ Sitter godt på under trening uten ørevondt
+ Sømløs kobling mellom Apple-produkter

– Bare OK lydkvalitet
– Siri er fremdeles dårlig