TEST: Vi ventet i mange måneder på disse
Sennheiser Momemtum True Wireless imponerer med god lyd, komptakt design og smart design.

Annonse


TEST: Vi ventet i mange måneder på disse

Vi har endelig fått inn Sennheiser Momentum True Wireless.

Selskapets første forsøk med denne typen

Sennheiser er en veldig godt kjent lydprodusent som har holdt på helt siden 1945. Tyskerne kan lyd, spesielt er selskapets over-øret hodetelefoner kjente for å levere et klart og detaljert lydbilde, men er mindre kjente, heldigvis får en vel nesten si, for lydprodukter med overdreven bass og glorete design.

Men det finnes egne lydprodukter for de som liker mye bass:Lyd

Vi starter med lydkvaliteten, for det vil være det viktigste for de som handler et slikt produkt. Joda, batterilevetid er viktig det også (fire timer samt 2 x med laderen for totalt 12 timer, for øvrig), men Sennheiser-kunder er nok litt vanskeligere å tilfredsstille enn mange andre, spesielt de som mer eller mindre kun har brukt iPhone-proppene eller lignende. MTW vil neppe skuffe de som liker litt ekstra godlyd.

Det første vi la merke til er hvor bredt lydlandskap MTW serverer. Da vi lyttet til Mac DeMarcos “Preoccupied” var jeg sikker på at det svirret fugler rundt mitt, men dette er altså en del av låta. Disse spiller med nærmest 3D-effekt.

Annonse


Proppene takler rolige låter med lekkert lydbilde like bra som rå death metal med flerfoldige gitarer og en vegg av lyd. Også når man spiller slik musikk får man med seg detaljer man ikke har hørt tidligere på trådløse propper som dette.

Vi er glade i EQ-en i Smart Control-appen som gir oss full kontroll over hvordan musikken høres ut, og som i mange tilfeller drysser enda mer magi over lydbildet.

Ladeesken gir mer enn nok timer lyttetid, selv over Atlanteren.
Magneter sørger for at de er lett å putte tilbake.

Det er imponerende hva Sennheiser har fått til det på dette punktet, for uten et vidt lydbildet får man ikke med seg detaljer, og uten detaljer kan man handle hva som helst. Uten tvil leverer selskapet lydkvalitet verdt prisen på 2890 kroner – ekstra imponerende er det tatt størrelsen på proppene tatt i betraktning.

Komfort og støydemping

Jeg måtte sjekke spesifikasjonene en ekstra gang, for jeg hadde ikke lest at disse har aktiv støydemping, men de leverer det nesten like bra grunnet den gode passformen. Så bra sitter disse i øret at de eliminerer nær sagt all støy utenfor – mange har endel å lære på dette området. Derfor har Sennheiser inkludert muligheten til å aktivere mikrofonene slik at de plukker opp lyd omkring deg. Dette fungerer best innendørs, og er ikke like bra som større hodetelefoner som sitter over øret, men det er forventet.

Fra første sekund satt disse helt perfekt i mine ører, selv om jeg kunne ønsket meg at de var bittelitt mindre, er det bare å justere dem om man har dem på lenge, for å posisjonere dem slik at de ikke gnisser på øret og bruke de korrekte proppene for best isolasjon.

Det er ikke sjanse for at disse faller ut, selv ikke under trening. De tåler svette, men ikke vann. For deg som liker å trene er Apples Powerbeats Pro muligens et enda bedre valg, da de også tåler vann og har fysiske kontrollerklikk. Test er på vei.


Tilkobling og kontroll

Dessverre kan man ikke svitsje mellom forskjellige enheter, og det er et ganske stort problem om man ønsker å bruke dem med mobilen, den bærbare og kanskje også nettbrett. Da må man først koble fra enheten man tidligere har koblet dem til, eventuelt deaktivere Bluetooth, og koble til igjen på den aktive.

Når det er sagt kobler de seg til nesten før man får høyre propp plassert inn i øregangen. Dette fordi de sover da de er i lade-esken og dermed klare til aksjon med en gang. Vi liker det godt, og har ikke noe problem med at det forringer batterilevetiden noe. Vær klar over at det ikke er noe problem å la de sove noen dager: det vil fremdeles være masse av batteri igjen i proppene.

Merk: du må ha høyre propp i øret – venstre fungerer ikke alene.

Vi kan bare spekulere, men kanskje er årsaken til at vi ikke fikk dem inn til test før nå, er fordi en rekke tidlige eiere av disse rapporterte om problemer med tilkoblingen.

Vi hadde ingen problemer på dette punktet, men så fikk vi også servert en oppdatering med en gang. Versjon 1.25.0 fungerte flott fra første låt, men merk: ikke par fra Smart Control-appen, men gå rett til enhetens Bluetooth-innstillinger etter å ha holdt inne på berøringsoverflatene på begge sider samtidig i fem sekunder, til du hører en entusiastisk britisk kvinnestemme proklamere at pluggene kan kobles til.

Jeg er ikke fan av at høyre og venstre propp utfører forskjellige funksjoner om man tar på berøringsflaten – det er fra før vanskelig å huske hvor mange ganger man må trykke for utføre de forskjellige funksjonene, og enda vanskeligere når man tvinges til å bruke den ene proppen til noe spesifikt.

Konklusjon

Sennheisers neste-generasjon i denne serien får sikkert bedre batterilevetid, vi håper på vanntetthet og en noe smartere kontrollmetode.

Av pluss finner vi svært god lyd og komfort i kombinasjon med et pent og smart design gjør det enkelt å legge pluggene tilbake i ladeboksen.

Sennheiser Momentum True Wireless er et premium-produkt og et veldig tilfredsstillende par plugger i bruk på alle måter.

+ Svært god lyd
+ Sitter nesten perfekt
+ Lade-esken er liten nok for lomma
+ USB C

– Ingen støtte for veksling mellom enheter
– Kronglete berøringskontroller
– Ikke vanntett

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse