Flere Tesla-nedskjæringer etter stort tap 1. kvartal

Flere Tesla-nedskjæringer etter stort tap 1. kvartal
Elon Musk er tvunget til å gjøre nedskjæringer i budsjettet for resten av 2019.

Elon Musk er i siget om dagen, og satser blandt annet stort på SpaceX og Starlink for internett-tjenester levert fra satelitter i rommet. Tesla derimot, hans kanskje mest kjente selskap, sliter med finanstallene – og nå skal det kuttes ned betraktelig for å forhindre at flere regnskapskvartaler går med store tap.

Skal personlig inspisere tallene

Første kvartal i år gikk nemlig ikke så greit for Musk og Tesla: De måtte melde om et tap på hele 6,1 milliarder kroner. Musk har ansatt Zach Kirkhorn som ny finanssjef i selskapet, og sammen skal de to nå sette seg ned og granske alle tall og innsparinger for hånd. Kirkhorn skal gjennomgå og signere for hver eneste side av de økonomiske rapportene, mens Musk skal gjøre det samme for hver tiende side, heter det.

Tesla som selskap har allikevel fortsatt god kapitaldekning – med 19.2 milliarder kroner på bok. Men Musk vil ikke hvile på laurbærene. Hans hovedbekymring, som han uttalte selv, er nå hvor raskt de kan komme til å svi av all kapitalen:

Annonse

“Dette er veldig mye penger, men vil faktisk bare gi oss omtrent 10 måneders drift med det nivået på pengeforbruk vi hadde i første kvartal.”

Oppfordrer alle ansatte til å finne innsparinger

Her kommer finanssjef Kirkhorn inn i bildet, men Musk fortalte også alle ansatte i en e-post at alle må være med og hjelpe til med å finne måter å spare inn utgifter på. Han gikk videre med å presisere at det nå er ”ekstremt viktig å undersøke hver eneste utgift i Tesla, uansett hvor liten den måtte være”

I mars måtte selskapet også si opp rundt 150 ansatte som jobbet med jobbrekruttering verden rundt. Flere oppsigelser kommer sannsynligvis, selv om Tesla fremdeles har rundt 45,000 ansatte på verdensbasis.

Tidligere i mai måned greide Musk å samle inn ytterligere 23 milliarder kroner fra en ny investor-runde.

Kilde:
Electrek

Annonse
Annonse