Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Google tilbyr nå automatisk sletting av data. (Ill.: Google )

Nå slipper du å gjøre dette manuelt

Endelig kan dette slettes automatisk.

Google er en av teknologigigantene som samler inn enorme mengder data om hver og en av oss. Selskapet har tidligere blitt kritisert for denne praksisen, og har til og med blitt bøtelagt for det.

Heldigvis tilbyr selskapet deg muligheten til å slette noe av dataene som blir samlet inn. Dette har imidlertid kun vært mulig å gjøre manuelt. For å fjerne lokasjonsdata og historikk må du selv grave deg frem i innstillingene og manuelt trykke slett.

«Vi har hørt på dere»

Nå endres dette. Google har nå begynt utrullingen av en ny funksjon som lar deg skru på automatisk sletting av slik informasjon.

«Når du skrur på innstillinger slik som lokasjonshistorikk eller web/app-historikk, kan slike data bidra til å gjøre Googles produkter mer nyttig for deg. For eksempel kan du motta anbefalinger av restauranter som du kanskje liker, eller du kan forsette der du slapp etter forrige søk. Vi jobber for å holde dataene dine privat og sikker, og vi har hørt fra dine tilbakemeldinger at vi trenger å tilby en enklere måte å organisere eller slette det på», skriver Google i et blogginnlegg.

3 eller 18 måneder

Endringen innebærer at du kan kan velge at Google skal slette sensitiv informasjon om deg automatisk. Dette inkluderer informasjon om hvor du har vært, hvilke nettsider du har besøkt og hvordan du bruker Google-apper. Du kan fra Google-kontoen din velge at dette skal slettes etter enten 3 eller 18 måneder.

Den nye funksjonen rulles ut i disse dager, så om du ikke har fått tilgang ennå, ikke fortvil, du vil nok se endringen iløpet av noen dager.

Kilde:
Google

Stikkord: data, Google, sikkerhet