Disse iOS-funksjonene kommer til MacOS 10.15

Skjermbilde 2019-04-20 kl. 08.20.46
Flere iOS-funksjoner er på vei til MacOS.

Som vi har skrevet tidligere gjør Apple flere grep for å bringe iOS og MacOS nærmere hverandre.

Selskapets Marzipan-verktøy er en sentral del av dette. Verktøyet lar Apple designe apper som ser ut og oppfører seg likt på tvers av plattformer.

De nye appene for musikk, podcaster, TV og bøker – som er på vei til MacOS, er et eksempel på slike apper.

Annonse

Snarveier for Marzipan-apper

Men også Siri Shortcuts (Siri-snarveier) og Screen Time (Skjermtid) er på vei til operativsystemet for Mac-er. Det skriver 9to5Mac, som har vært i kontakt med kilder som er kjent med utviklingen.

Det forventes mer informasjon om dette under årets Worldwide Developers Conference i juni.

Apple skal ha jobbet med MacOS 10.15 i minst to år nå, og når Siri-snarveier introduseres vil du kunne opprette stemmesnarveier for Mac-apper. Angivelig vil disse kommandoene kun fungere med Marzipan-apper, altså de kommende appene som springer ut fra iTunes (Musikk, Podcaster, TV, Bøker).

Oversikt over skjermbruk

Skjermtid, skal også være på vei til MacOS.

Dette vil fungere på akkurat samme måte som i iOS. Her kan du se hvor mye tid du har brukt i hver enkelt app, og begrense tilgangen til dem. Funksjonen er blant annet ideell for foreldre som vil begrense skjermbruken for barna sine.

9to5Mac skriver at du vil kunne konfigurere Skjermtid-appen i Systeminnstillinger.

I tillegg skal Apple lansere et nytt verktøy for behandle Apple ID-en din i MacOS. iMessage-effekter slik som konfetti, lasere og fyrverkeri skal også komme til Mac-operativsystemet.

 

Kilde:
9to5Mac

Annonse
Annonse