macOS 10.15 vil kunne gjøre noe magisk med iPad

macOS 10.15 vil kunne gjøre noe magisk med iPad
iPad kan bli tegnebrett til Mac-en din og man vil kunne bruke Apples nettbrett til å vise macOS-programmer.

Kort tid etter 9to5mac sine store iOS 13-avsløringer, har Apple-bloggen enda mer å avsløre, denne gang vedrørende macOS og skjermdeling.

Større arbeidsflate

For planen med macOS 10.15 som skal avsløres under WWDC mandag 3. juni, er å koble skjermenarealet til en iPad mot macOS, slik at man kan utvide sin digitale mac-arbeidsflate.

Luna Display er en tredjepartsløsning som allerede kan gjøre dette, men Apples plan er altså å bake funksjonen inn i OS-ene.

Annonse

Sleng over apper

Det er ikke bare en iPad brukeren vil kunne slenge et app-bilde over til, men et hvilket som helst eksternt panel.

“Sidecar” er det interne navnet på funksjonen som nå testes av Apples utviklere. For å sende et app-vindu til f.eks. en iPad, må brukeren flytte muspekeren over fullstørrelses-ikonet på et app-vindu i macOS.

Der vil man samtidig kunne velge om man ønsker å åpne programmet i fullskjerm på maskinen, eller sende det til en iPad eller en ekstern monitor koblet til Mac-en.

iPad blir Wacom-tegnebrett

En annen kul funksjon det arbeides, er at det er støtte for Apple Pencil, noe som betyr at man vil kunne forvandle en iPad til et stort macOS-tegnebrett som f.eks. en Wacom.

Det skal også være planer om enkelt å kunne feste app-vinduer i macOS til deler av skrivebords-området, noe som i lengre tid har vært mulig i Windows.

 

Kilde:
9to5mac

Annonse
Annonse