Uber har brukt åtte milliarder på førerløse biler
Uber har investert tungt i selvkjørende biler.

Annonse


Uber har brukt åtte milliarder på førerløse biler

Bloomberg skriver at Uber Technologies i sin kamp mot de større aktørene har brukt mer enn én milliard dollar på utvikling av teknologi for selvkjørende biler. Blant de større aktørene finner man både Apple, General Motors Company og Alphabet.

Bruker enorme summer

Taxitjenesten Uber oppga i går kostnadene som forbindes med forskning og utvikling av deres selvkjørende bil til å være 457 millioner dollar. For 2016 og 2017 har den samme kostnadsposten vært henholdsvis 230 millioner dollar og 384 millioner dollar.

Totalt utgjør disse kostnadene over tid omkring én milliard dollar, rundt 8.5 milliarder norske kroner, men selskapet legger trykk på at de forsøker å holde kostnadene nede. I fjerde kvartal oppgir de å ha brukt 89 millioner dollar på forskningsavdelingen, sammenlignet med 129 millioner dollar fra andre kvartal.

Konflikt med Waymo og dødsulykke

Uber startet smått å teste selvkjørende biler med passasjer i 2016, og virksomheten fortsatte stabilt inntil det som i mars i fjor endte opp med en dødsulykke og en påfølgende rettskonflikt med Alphabets Waymo, avdelingen for selvkjørende teknologi.

Annonse


Under torsdagens investormøte la Uber frem opplysninger om at de har utviklet 250 kjøretøy med autonomiegenskaper som hr samlet data fra millioner av kjørte kilometer der dette har blitt gjennomført av fullstendig selvkjørende biler, med flere titusener passasjer-turer.

Uber og Lyft får lov å kjøre i Norge igjen!

Kilde:
Bloomberg

Annonse