Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Felix Kjellberg skal donere opptil 50 000 dollar på søndag. (Ill.: PewDiePie/YouTube)

Skal gi bort nesten en halv million til andre innholdsskapere

Stiller seg bak strømmetjenesten DLive.

Det har den siste tiden vært mye blest rundt den svært populære YouTube-brukeren Felix Kjellberg, også kalt «PewDiePie». Han er fortsatt i tidenes drakamp med T-series om å være førstemann til 100 millioner følgere på videotjenesten YouTube, men nå har han stilt seg bak strømmetjenesten DLive i et prosjekt der han eksklusivt skal bruke denne tjenesten til å føre direktestrømmene sine.

Blockhain-basert

DLive er for mange muligens et lite kjent navn, men baserer seg i hvert fall på det de mener er langt bedre vilkår for innholdsskaperne sammenlignet med andre store plattformer. Strømmetjenesten er basert på Lino Network, et blockchain-basert system som tar sikte på å ikke kreve en andel av pengene som tikker inn i abonneringer og digitale gaver, slik det vanligvis er på andre store plattformer.

Brukerne kan øke summen

PewDiePie lover at han kommer til å donere opptil 50 000 dollar til opptil 100 strømmere på plattformen, dette utgjør litt i underkant av en halv million norske kroner i dagens kurs.

Donasjonssummen ser ut til å øke i takt med aktivitet på DLive, der man kan følge ulike profiler på nettstedet for å øke summen. Hans første direktestrøm på DLive skal starte førstkommende søndag, og det er under denne økten pengene skal doneres.

– Oppfordres til å støtte hverandre

Kjellberg selv virker fornøyd med å starte å strømme regelmessig igjen, og forteller at DLive fungerer best i hans tilfelle ettersom de kommer til å behandle han rettferdig og som en skikkelig partner. I en video sier han dessuten at DLive sitt fortrinn er at det oppfordrer ulike innholdsskapere på plattformen til å støtte hverandre i stedet for å utkonkurrere hverandre.

Startet underskriftskampanje for å fjerne ham fra YouTube

Kilde:
Variety

Stikkord: direktestrøm, dlive, felix kjellberg, pewdiepie, Videostrømming, youtube