Skal gi bort nesten en halv million til andre innholdsskapere

Skal gi bort nesten en halv million til andre innholdsskapere
Felix Kjellberg skal donere opptil 50 000 dollar på søndag.

Det har den siste tiden vært mye blest rundt den svært populære YouTube-brukeren Felix Kjellberg, også kalt “PewDiePie”. Han er fortsatt i tidenes drakamp med T-series om å være førstemann til 100 millioner følgere på videotjenesten YouTube, men nå har han stilt seg bak strømmetjenesten DLive i et prosjekt der han eksklusivt skal bruke denne tjenesten til å føre direktestrømmene sine.

Blockhain-basert

DLive er for mange muligens et lite kjent navn, men baserer seg i hvert fall på det de mener er langt bedre vilkår for innholdsskaperne sammenlignet med andre store plattformer. Strømmetjenesten er basert på Lino Network, et blockchain-basert system som tar sikte på å ikke kreve en andel av pengene som tikker inn i abonneringer og digitale gaver, slik det vanligvis er på andre store plattformer.

Brukerne kan øke summen

PewDiePie lover at han kommer til å donere opptil 50 000 dollar til opptil 100 strømmere på plattformen, dette utgjør litt i underkant av en halv million norske kroner i dagens kurs.

Annonse

Donasjonssummen ser ut til å øke i takt med aktivitet på DLive, der man kan følge ulike profiler på nettstedet for å øke summen. Hans første direktestrøm på DLive skal starte førstkommende søndag, og det er under denne økten pengene skal doneres.

– Oppfordres til å støtte hverandre

Kjellberg selv virker fornøyd med å starte å strømme regelmessig igjen, og forteller at DLive fungerer best i hans tilfelle ettersom de kommer til å behandle han rettferdig og som en skikkelig partner. I en video sier han dessuten at DLive sitt fortrinn er at det oppfordrer ulike innholdsskapere på plattformen til å støtte hverandre i stedet for å utkonkurrere hverandre.

Startet underskriftskampanje for å fjerne ham fra YouTube

Kilde:
Variety

Annonse
Annonse