Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Nesten 80 000 har signert på en underskriftskampanje for å fjerne svensken fra YouTube. (Ill.: PewDiePie/YouTube)

Startet underskriftskampanje for å fjerne ham fra YouTube

Det er mange som vil ha PewDiePie vekk.

Forrige uke skrev vi at YouTube-brukeren Felix Arvid Ulf Kjellberg, også kjent som «PewDiePie» – laget en sang med musikkvideo i anledning at T-series passerte han med antall følgere på den populære video-plattformen. Nå har han tatt tilbake tronen inntil videre, men samtidig har noen satt opp en underskriftskampanje på Change.org for å få ham fjernet fra nettstedet.

Nesten 80 000 har signert

Som begrunnelse for å ha sparket i gang underskriftskampanje så forklarer Maria Ruiz at det har grobunn i en rekke kontroverser Kjellberg har involvert seg i over de siste årene, med den overordnede budskapen om at den svært populære svenske YouTube-stjernen fremmer nynazistiske holdninger.

Blant annet nevnes eksempler der han har brukt rasistiske tilrop og gitt uttrykk for antisemittiske holdninger, med spesifikke eksempler datert noen år tilbake.

Kampanjen ble startet for noen uker tilbake men det først nå den får en voldsom eksponering der konsekvensen av dette har vært at man har samlet inn rett under 78 000 signaturer i skrivende stund. Det renner stadig inn nye signaturer, interessant nok med indiske for- og etternavn.

Svarer på kampanjen

«PewDiePie» har laget en video der han svarer på beskyldningene og på ønsket om å få han vekk fra plattformen, der han påpeker at han har beklaget for de hendelsene som har funnet sted. Noen av hendelsene derimot mener han aldri har funnet sted, og betegner som direkte løgn og feilinformering.

Hva tror du – er det sannsynlig at YouTube kan finne på å fjerne han fra plattformen uansett hvor mange signaturer det blir?

Stikkord: change, felix kjellberg, petition, pewdiepie, underskriftskampanje, youtube