Googles AI-etikksenter varte knapt én uke

Googles panel for AI-etikk legges ned etter en knapp uke.
Googles panel for AI-etikk legges ned etter en knapp uke.

Forrige uke ble det annonsert at Google har satt sammen et team for å holde oversikt over arbeidet selskapet gjør med kunstig intelligens for å sørge for at man ikke bryter noen grenser eller at man ikke foretar seg noe som rett og slett blir etisk uforsvarlig.

Hentet inn kontroversielle figurer

Knapt en uke etter så meldes det nå at styret legges ned.

Det meldes at det som het Googles Advanced Technology External Advisory Council var en fiasko helt fra begynnelsen av, der det startet med at Google utnevnte kontroversielle personer til å sitte i styret. Blant disse er kanskje den mest trøblete personen Kay Coles James fra Heritage Foundation som i mange år har stilt seg kritisk mot LGBT-rettigheter.

Annonse

Svekker Google på flere områder

Heritage Foundation har heller ikke vært stille i kampen for å benekte global oppvarming i tillegg til å ta standpunkt mot immigrasjon, og for dette har en rekke ansatte internt i Google gitt uttrykk for å fjerne henne fra styret. Gruppen som var kritiske mot at James satt i dette styret begrunnet kritikken med at posisjonen hennes i ATEAC-styret svekker Googles rykte når det gjelder AI-etikk og rettferdighet innenfor dette.

En talsperson fra Google bekrefter at panelet nå har gått i oppløsning, og forteller styret ikke fungerte slik man ønsket til å begynne med. I stedet skal de se på alternative måter å gjennomføre oppgavene på.

600 Google-ansatte krever at denne kvinnen fratrer

Kilde:
Engadget

Annonse
Annonse