Kay Coles James
Kay Coles James er av mange Google-ansatte uønsket som medlem i det nyopprettede AI-rådet.

Annonse


600 Google-ansatte krever at denne kvinnen fratrer

Forrige uke annonserte Google at de hadde opprettet et nytt organ bestående av eksterne eksperter, som skal veilede selskapet i etiske problemstillinger knyttet til AI-prosjekter.

Men allerede nå, før arbeidet er satt ordentlig i gang, stormer det på innsiden av Google.

For den nyopprettede komitéen, som har fått i oppgave å hjelpe Google i utfordringer rundt blant annet ansiktsgjenkjenning og maskinlæring, har allerede rukket å få søkelyset rettet mot dem.

Konservativ tenketank

Bakgrunnen for det er følgende: et av komitéens medlemmer – president Kay Cole James i Heritage Foundation, skal ha kommet uttalelser om blant annet transpersoner og immigranter som provoserer ansatte i Google.

Annonse


Heritage Foundation er kjent som en konservativ tenketank, mens Silicon Valley er venstreorientert – dermed har man to parter på kollisjonskurs.

En av uttalelsene som har vakt oppsikt ble postet på Twitter i februar i år. Da skrev Cole James følgende på Twitter:

– Donald Trump erklærte unntakstilstand etter at Kongressen nektet å handle. Vi har en krise på grensen vår: tusenvis av ulovlige immigranter, farlige kriminelle, narkotikasmuglere og sexhandlere krysser grensen hver eneste dag, skrev hun på Twitter.

600 ansatte har signert

Mandag opprettet rundt 50 anonyme Google-ansatte en underskriftskampanje kalt «Googlers Against Transphobia and Hate». Personene bak kampanjen krever at James blir fjernet fra den nyopprettede komitéen.

«Ved å velge James, gjør Google det klart at deres versjon av «etiske» verdier betyr at nærhet til makt er viktigere enn hvordan transpersoner, LGBTW-personer og immigranter har det. En slik posisjon står stikk i strid med Googles vedtatte verdier», skriver initiativtakerne i kampanjen.

Verken James selv eller Google har kommentert saken.

Trakk seg

Økonom og personvern-forskeren Alessandro Acquisti skulle opprinnelige sitte i komiteen, men nå har han kunngjort at han likevel ikke kommer til å gjøre det.

– Dette er ikke riktig forum for meg å engasjere meg i for et så viktig arbeid, uttalte Acquisti.

Flere akademikere og andre fagfolk har også signert underskriftskampanjen.

Siste ord er definitivt ikke sagt i denne saken. Vi følger naturligvis utviklingen.

 

Kilde:
Business Insider 

Annonse