Forrige uke annonserte Google at de hadde opprettet et nytt organ bestående av eksterne eksperter, som skal veilede selskapet i etiske problemstillinger knyttet til AI-prosjekter.
Men allerede nå, før arbeidet er satt ordentlig i gang, stormer det på innsiden av Google.
For den nyopprettede komitéen, som har fått i oppgave å hjelpe Google i utfordringer rundt blant annet ansiktsgjenkjenning og maskinlæring, har allerede rukket å få søkelyset rettet mot dem.
Konservativ tenketank
Bakgrunnen for det er følgende: et av komitéens medlemmer – president Kay Cole James i Heritage Foundation, skal ha kommet uttalelser om blant annet transpersoner og immigranter som provoserer ansatte i Google.
Annonse
Heritage Foundation er kjent som en konservativ tenketank, mens Silicon Valley er venstreorientert – dermed har man to parter på kollisjonskurs.
En av uttalelsene som har vakt oppsikt ble postet på Twitter i februar i år. Da skrev Cole James følgende på Twitter:
– Donald Trump erklærte unntakstilstand etter at Kongressen nektet å handle. Vi har en krise på grensen vår: tusenvis av ulovlige immigranter, farlige kriminelle, narkotikasmuglere og sexhandlere krysser grensen hver eneste dag, skrev hun på Twitter.
.@realDonaldTrump declared a national emergency after Congress refused to act. We have a crisis at our border: thousands of illegal aliens, dangerous criminals, drug smugglers and sex traffickers crossing the border every day.
— Kay Coles James (@KayColesJames) 26. februar 2019
600 ansatte har signert
Mandag opprettet rundt 50 anonyme Google-ansatte en underskriftskampanje kalt «Googlers Against Transphobia and Hate». Personene bak kampanjen krever at James blir fjernet fra den nyopprettede komitéen.
«Ved å velge James, gjør Google det klart at deres versjon av «etiske» verdier betyr at nærhet til makt er viktigere enn hvordan transpersoner, LGBTW-personer og immigranter har det. En slik posisjon står stikk i strid med Googles vedtatte verdier», skriver initiativtakerne i kampanjen.
Verken James selv eller Google har kommentert saken.
Trakk seg
Økonom og personvern-forskeren Alessandro Acquisti skulle opprinnelige sitte i komiteen, men nå har han kunngjort at han likevel ikke kommer til å gjøre det.
– Dette er ikke riktig forum for meg å engasjere meg i for et så viktig arbeid, uttalte Acquisti.
Flere akademikere og andre fagfolk har også signert underskriftskampanjen.
Siste ord er definitivt ikke sagt i denne saken. Vi følger naturligvis utviklingen.
Kilde:
Business Insider
Annonse
Annonse