Apple advarer: tastatur-beskyttelse kan ødelegge skjermen

Apple advarer mot bruk av
Butterfly-tastene i MacBook-modellene er en hodepine for kundene, og Apple ser ikke ut til å ha noen løsning med det nåværende designet.

Apple advarer mot å bruke et ekstra-beskyttelseslag over MacBook Pro-tastaturet for å unngå at de slutter å fungere.

Må lage et helt nytt tastatur

Siden 2015 har Apple fått kritikk ikke bare for dårlig skrivekomfort med butterfly-tastene i sine tynne maskiner, men også det faktum at smuss kommer inn under tastene, noe som medfører at tegn repeteres av seg selv, eller at visse taster slutter å fungere.

Såpass stort er problemet, at de nå ser seg nødt til å advare mot bruk av slik beskyttelse samt håndledsstøtte, om man da ikke ønsker å punge ut for en potensielt ny og dyr skjerm:

Annonse

“Om du plasserer materialer på toppen av maskinen, altså tastatur og håndleddstøtteområde, kan det medføre skade på skjermen når du lukker den. Dette inkluderer håndledsstøtte og tastaturdeksler, samt eventuelle pålimt taste-beskyttelse”.

“For å gjøre mulig den tynne utformingen av MacBook Pro med Retina-skjerm, er klaringen mellom skjerm og toppen av maskinen konstruert med nesten ingen klaring. Bruk derfor ikke håndledsstøtte-deksler eller taste-deksler, da ytterligere tykkelse kan forstyrre den utformede lukkede posisjonen på skjermen”, melder Apple.

Rimelig utrolig at mange ser seg nødt til å gjøre dette for å kunne skrive korrekt på så dyre maskiner.

Det ryktes en helt ny 16 tommer MacBook Pro i år. Kanskje, bare kanskje, har Apple funnet en ny tastatur-standard.

Stem: har du opplevd problemer?

Apple har måttet bekreftet at også 2018 MacBook-modellene har problemer med at tastene kan slutte å fungere grunnet smuss – dette selv etter at de nyeste modellene har et silikonlag på undersiden av tastene for å beskytte mot nettopp dette.

Ifølge selskapet opplever få kunder problemet (problemet er selvsagt at mange kunder er helt avhengige av maskinen sin, og at derfor mange nok venter lenge, eller dropper, å sende den på service), men stemmer det?

Mørketallet kan være relativt høyt.

Stem her:


 

Kilde:
Apple

Annonse
Annonse