Apple klages for andre gang på én uke inn for å skape monopoltendenser på App Store.
Apple klages for andre gang på én uke inn for å skape monopoltendenser på App Store.

Annonse


Nok en App Store-motstander: Kaspersky Lab klager inn Apple

Det russiske cybersikkerhetsselskapet Kaspersky Lab annonserte i går at de har klaget inn Apple til russiske FAS (Federal Antimonopoly Service of Russia) for det de mener er tendenser som lener seg mot å være monopolistiske på Apples butikk for kjøp av applikasjoner.

Spiller etter andre regler

Kaspersky Lab er nummer to i rekken, knapt én uke etter at Spotify fikk en hel bransjes oppmerksomhet rettet mot seg da de klaget inn Apple til Europakommisjonen i håp om at det amerikanske selskapet skal innrette seg etter nye og mer rettferdige regler.

Cybersikkerhetsselskapet går etter Apple for å få bukt med handlingsmønsteret deres som ifølge Kaspersky Lab er at selskapet posisjonerer seg som både plattform-eier og en slags veileder på App Store for å hindre andre utviklere fra å operere med de samme betingelsene som de selv gjør.

Skapte monopol på foreldrekontroll

Det russiske selskapet nevner spesifikt Screen Time-funksjonen som er å finne i iOS 12. De mener at Apple i fjor slo ned på applikasjonen deres Kaspersky Safe Kids der foreldre kunne bruke denne for å monitorere barnas bruk på iOS-enheter.

Annonse


Denne ble ifølge Kaspersky Labs fjernet med det Apple begrunnet i at det var brukt enkelte konfigurasjonsprofiler som ikke er i henhold til App Store-retningslinjer, nærmere bestemt én for kontroll av applikasjoner og en annen for blokkering i Safari.

De to konfigurasjonene ble etter kort tid brukt av Apple i Screen Time-funksjonen som ble introdusert med iOS 12 og som deler mange av de samme elementene.

Ønsker konkurranse på likt grunnlag

Kaspersky forteller i innlegget sitt at de håper FAS tvinger Apple til å gjøre endringer til App Store-praksisen sin slik at de ulike aktørene sammen med Apple selv kan konkurrere på samme grunnlag.

Kilde:
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse