Rettsaken mellom Qualcomm og Apple tar stadig nye vendinger.
Rettsaken mellom Qualcomm og Apple tar stadig nye vendinger.

Annonse


– De er sinte fordi vi skiftet over til Intel

I går ble det satt en midlertidig stopper for den pågående konflikten mellom Apple og Qualcomm som nå har tatt til retten for å løse opp i patentkrøll.

Brudd på tre patenter

Mens Qualcomm fokuserer på spesielle patenter som de mener Apple har gjort brudd på, skal sistnevnte selskap under rettsprosedyrene ha argumentert for at Qualcomm er sinte – rett og slett fordi de skiftet over til Intel-brikker i modemene som brukes i nyere iPhone-modeller.

Et av de tre patentene det gjelder går på hvor raskt enheten kobler seg på nett ved oppstart, og de to øvrige er relatert til grafikkprosessering og batterikapasitet samt teknologi som utnytter prosessoren og modemet bedre for mer effektiv nedlasting av data.

Påvirket vitnet deres

Apple insisterte tidlig i prosessen på at et av deres ingeniører i sin tid var med på å skape denne teknologien uten å ha blitt anerkjent for dette. Ingeniøren det gjelder, Arjuna Siva, mener selv at han ikke ser på seg selv som en oppfinner, til tross for at han kom med noen bidrag. Apple mener at noen forsøkte å påvirke Siva i vitneforklaringen sin.

Annonse


Begynte å bruke brikkesett fra Intel

I sin avsluttende forklaring fortalte Apples representant Juanita Brooks at Qualcomm har en helt annen motivasjon for å ta Apple til retten enn det som relateres til brudd på det første patentet deres. Ifølge Brooks er motivasjonen deres å hevne seg mot Apple på grunn av at de i 2016 begynte å bruke Intel-brikker i telefonene sine etter noen år med eksklusivt samarbeid de to selskapene i mellom.

Qualcomm forventer erstatning fra Apple, med en sum pålydende 31 millioner dollar, rundt 266 millioner kroner – rundt 12 kroner per iPhone som bryter med patentet.

Kilde:
9to5Mac

Annonse