Apple mener at noen forsøkte å påvirke vitnet deres.
Apple mener at noen forsøkte å påvirke vitnet deres.

Annonse


Apple mener noen forsøkte å påvirke vitnet deres

Apple langet i forrige uke ut mot Qualcomm som de beskyldte for å ha utelatt navnet på et av patentene deres. Selskapet gikk ut mot Qualcomm, som de mente hadde utelatt Arjuna Sivas navn på et av patentene der han sto som en sentral bidragsyter, ifølge Apple.

Ukritisk patent-praksis

Siva dukket på mandag opp i rettsaken mellom de to selskapene, og under vitneutsagnet ga han selv uttrykk for at han ikke anser seg selv som en slags oppfinner, til tross for at han ikke legger skjul på at han sto for enkelte ideer da teknologien i det aktuelle patentet ble lagt frem.

Vitneforklaringen ble i det store og det hele ikke ansett som negativt for Apple, men det var tydelig at beskrivelsene ikke kom fram slik Apple håpet på. Forrige uke skrev vi hvordan Apple mente Qualcomm var ekstremt ukritiske i patentutfyllingene sine, der de blant annet betaler de ansatte 1500 dollar for å registrere et patent, og ytterligere 1500 dollar dersom patentet godkjennes.

Trakk seg som vitne

CNET skriver at Apple etter vitneforklaringen gjennom advokaten Juanita Brooks har gitt uttrykk for at de har god grunn til å tro at noen forsøkte å påvirke Sivas forklaring i rettsaken. Dette er neppe første gang Apple lener seg på slikt forsvar: tidligere i prosessen anklaget de Qualcomms forsvarsteam da Siva til å begynne med trakk seg som vitne i saken.

Annonse


Til tross for beskyldningene har Apple tilsynelatende ingen intensjon om å gå videre med anklagene. Vitneforklaringen var tilstrekkelig, ifølge selskapet.

– Det var vår ingeniør som oppfant denne teknologien!

Kilde:
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse