Under nattens konferanse annonserte Huawei søksmål mot USA.
Under nattens konferanse annonserte Huawei søksmål mot USA.

Annonse


Huawei saksøker USA

Huawei har hele tiden nektet for å hjelpe kinesiske myndigheter i tråd med beskyldninger fra amerikansk regjeringspersonell. Under en pressekonferanse i natt annonserte selskapet at de går til søksmål mot USA, både for anklagene om at de samarbeider med kinesiske myndigheter, så vel som beskyldningene om at de har stjålet teknologi fra andre selskaper.

– Ingen bakdører

Det var under en forhåndsvarslet pressekonferanse at styremeldlemmet Guo Ping ga klart uttrykk for at de ikke står igjen med noen andre valg enn å ta det til retten for å få en løsning på konflikten som ifølge Huawei-topper er skadelig for både Kina og USA. Ping tok like gjerne med seg et av selskapets nye foldbare telefoner i Mate X der han leste fra denne at “Huawei har ikke hittil og vil aldri legge inn bakdører.”

Selskapet anklaget samtidig den amerikanske regjeringen for å ha hacket serverne deres og stjålet e-poster for deretter å forsøke å svekke selskapet uten bevis, der de påstår at USA har hindret Huawei fra å konkurrere innen 5G-teknologi på globalt basis.

Ansvarlig for det juridiske i selskapet fortalte at Huawei ikke er eid, kontrollert eller påvirket på noe vis av den kinesiske regjeringen, og at de sitter på en utmerket historikk forbundet med sikkerheten deres.

Annonse


Omtalt ved navn i loven

Det kinesiske selskapet går etter en spesiell lov fra nyere tid (2019 National Defense Authorization Act) der Huawei nevnes eksplisitt som et selskap amerikanske myndigheter ikke kan samarbeide med, en lov som Huawei mener er ulovlig uten rettssak i forkant.

Huawei skal ha saksøkt USA ved en føderal domstol i Texas.

Huawei-topp saksøker Canada

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse