Annonse


Lover flere Warcraft og Diablo-spill til tross for masseoppsigelser

Tidligere var det rapportert at rundt 200 ansatte måtte gå fra Activision Blizzard – tallet viste seg å være mye høyere. I går annonserte selskapet at 800 ansatte mister jobben, med bakgrunn i dårlige finansutsikter for 2019.

Activision forventer at salget vil gå ned med 13 prosent i år, og Blizzard Entertainment skal være blant årsakene. Tradisjonelt sett er Blizzard en solid pengemaskin for Activision, men akkurat nå er situasjonen snudd litt på hodet.

Ingen nye store lanseringer i år

Til tross for at den nyeste World of Warcraft-utvidelsen, Battle for Azeroth, bidro til å øke inntektene for Blizzard i fjor. har ikke selskapet noe som kan bidra til det samme i år. Activision har fortalt sine investorer at Blizzard er den største årsaken til nedgang i salgsinntekter.

– 2018 dro nytte av lanseringen av Battle of Azeroth, men vi har ikke planer om noen store lanseringer for Blizzard i 2019, sier Activisions nye finansdirektør. Dennis Durkin, til sine investorer.

Annonse
Lover satsning på Diablo

Activision Blizzard lover likevel å produsere flere spill, blant annet i Warcraft-serien. Selskapet benekter at masseoppsigelsene er et tegn på at de trekker seg tilbake.

– Blizzard investerer nå i andre Warcraft-spill og jobber med flere måter det eksisterende miljøet kan engasjere seg i den elskede franchise-serien på.

Selskapet lover også en økt satsing på Diablo.

– Diablos utviklerteam vil vokse betydelig. Teamene jobber med flere prosjekter for franchisen i tillegg til den globale lanseringen av Diablo: Immortal.

 

Kilde:
VentureBeat

 

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse