I 2015 valgte én av tre brukere å oppgradere sin iPhone. Slik er det ikke i 2019.

Annonse


Så mye lenger venter iPhone-brukere med å oppgradere

Etter det sviktende salget av Apples nyeste iPhone-modeller gikk Tim Cook ut og pekte på at deres bytteprogram for batterier var en medvirkende årsak.

Batteribytteprogram med uante konsekvenser

Etter at Apple hadde løyet om juksing med iPhone-ytelsen på eldre modeller, introduserte selskapet et program som lot brukerne bytte batteriet i telefonen sin for en langt billigere penge enn den opprinnelige prisen.

Det, i tillegg til lavere etterspørsel i Kina, og en generell nedadgående salgstrend i smarttelefonmarkedet, har ført til at brukere beholder telefonen sin lenger enn før. Men nøyaktig hvor mye lenger?

Markant endring siden 2015

Industrianalytikeren Toni Sacconaghi i Bernstein sier at den gjennomsnittlige tiden mellom hver iPhone-oppgradering har økt til fire år, opp fra tre år i 2018.

Annonse
– Oppgraderingene har blitt redusert dramatisk og kan være lavere enn hva investorer innser, sa Sacconaghi til en gruppe investorer, ifølge CNBC.

Det er også verdt å nevne at i finansåret 2015 valgte hele én av tre brukere å oppgradere sin iPhone.

Liten tro på at 2019-modeller forandrer trenden

Sacconaghi peker på batteriprogrammet, endringer i subsidier fra mobiloperatører og høyere priser som årsaker til at folk venter med å oppgradere telefonene sine.

Han hevder at 16 prosent av iPhone-brukere vil oppgradere til en nyere telefon i 2019, og har liten tro på at nye modeller i 2019 vil øke dette tallet.

– Etter vårt syn er den største Apple-kontroversen nå oppgraderingssyklusen for iPhone. Til tross for at antall iPhone-brukere økte med 9 prosent i fjor, forventer vi en nedgang på 19 prosent i 2019.

 

Kilde:
CNBC

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse