I går forklarte Tim Cook til sine investorer hvorfor iPhone-salget har gått ned det siste året.
I går forklarte Tim Cook til sine investorer hvorfor iPhone-salget har gått ned det siste året.

Annonse


Tim Cook: – Folk beholder telefonen sin lenger

Apples toppsjef, Tim Cook, delte i går viktige tall med sine investorer. I inntjeningsrapporten peker Cook på flere årsaker til at Apple har solgt færre iPhone-enheter enn forventet i det siste.

En av hovedårsakene er ifølge Cook handelsavgifter og at den sterke dollaren har tvunget prisene på iPhone opp i store deler av verden. Det asiatiske markedet er blant annet hardt rammet.

Mindre iPhone-subsidier

Cook skal også ha sagt at iPhone-subsidier er mye mindre vanlig nå enn det var tidligere. Et eksempel som nevnes er Japan. Tidligere var det i Japan vanlig å ha subsidier for smarttelefoner, men nye lokale reguleringer har fjerner mange av disse.

Cook sier at mindre enn halvparten av iPhone-modellene solgt i Japan var subsidiert. For ett år siden var en fjerdedel av solgte telefoner subsidiert.

Annonse
Batteritilbud etter Apple-blemme

Den tredje begrunnelsen har vi hørt Cook snakke om før. Det handler om Apples program for batteribytte, et program som gjorde det mulig å bytte batterier i enkelte modeller for en langt billigere penge enn før.

Dette tilbudet kom riktignok som et resultat av en real Apple-blemme, ettersom selskapet løy til brukerne om deres praksis rundt å redusere ytelsen på eldre iPhone-modeller (for å spare batteriet).

Byttet 11 millioner

Programmet ble en stor suksess, sett fra brukernes perspektiv i hvert fall. Tidligere i år ble det avslørt at Apple hadde byttet 11 millioner iPhone-batterier. I et normalt år ville dette tallet vært på rundt 1-2 millioner.

Cook forklarte til sine investorer at programmet gjorde det rimelig og effektivt å bytte batteriet, noe som førte til at folk beholdt telefonen sin lenger enn før.

– Vi tror likevel sterkt på at vi gjorde det rette for kundene, skal Cook ha sagt.

Senker prisen

I et forsøk på å øke salget av sine iPhone-modeller gjør Apple noe de ytterst sjeldent gjør; reduserer prisen. Apple-toppsjefen har kunngjort at de vil senke prisen på iPhone i flere land, trolig Norge inkludert. Nøyaktig hvor mye vet vi ikke enda.

Rekordtall i flere land

I tillegg tilbyr nå Apple i flere land muligheten til å bytte inn sin gamle iPhone-modell mot å få en av de nyeste modellene billigere.

Selv om Apple ikke offentliggjør hvor mange iPhone-modeller som er solgt, avslørte selskapet av iPhone-inntektene har sunket med 15 prosent.

Cook understrekte likevel at Apple har satt nye rekorder i andre land, for eksempel USA, Canada, Mexico, Tyskland, Italia, Spania og Korea.

 

Kilde:
Mashable

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse