Samsung eksperimenterer med en ny kamerafunksjon for sin stylus-penn.
Samsung eksperimenterer med en ny kamerafunksjon for sin stylus-penn.

Annonse


Se hva Samsung planlegger med sin stylus

Fjorårets Galaxy Note 9 brakte også med seg nye funksjoner til stylus-pennen S-Pen. Bluetooth-tilkobling for å styre kamerafunksjoner og muligheten til å scrolle i PowerPoint-presentasjoner var noen av nyhetene.

Men Samsung har tydeligvis større planer i sikte for pennen. Selskapet har fått godkjent et patent for en elektronisk penn med et kamera med optisk zoom-muligheter.

Optisk zoom

Patentet i U.S Patent and Trademark Office beskriver en stylus bestående av flere kamerasensorer på innsiden, i tillegg til knapper for å styre zoom-funksjonen.

«Den elektriske pennen inkluderer et optisk zoom-system med en linse og en bildesensor som konverterer et bildesignal av lys som har passert gjennom det optiske systemet, til et elektrisk signal. Pennen inkluderer et kontrollkort som kan samhandle med en elektronisk enhet og en kommunikasjonsmodul som kan kommunisere med den elektroniske enheten enten via kabler eller trådløst. Dette gjør at et bilde tatt med kameraet bekreftes og at optisk zoom styres fra den eksterne elektroniske enheten».

Annonse
Overfør bilder direkte til telefonen

Samsung hinter til at teknologien beskrevet i patentet kan brukes på smarttelefoner, nettbrett og eksterne monitorer. Teknologien åpner blant annet opp for at du bilder du tar med pennen kan overføres direkte til din smarttelefon.

Patentet ble først innsendt i 2017, og vi har foreløpig ikke sett denne kamerapennen i noe produkt fra Samsung. Kanskje får vi se en oppgradert S-Pen med kamera i år?

Kunne du tenkt deg en stylus-penn med kamera?

 

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse