Apple har fått kritikk for tastaturene i sine MacBook-maskiner de senere årene. Mange ønsker at selskapet går tilbake til tastene fra 2015-modellene.
Apple har fått kritikk for tastaturene i sine MacBook-maskiner de senere årene. Mange ønsker at selskapet går tilbake til tastene fra 2015-modellene.

Annonse


Ditt fremtidige MacBook-tastatur kan være en glassplate

Da Apple introduserte MacBooks med det såkalte butterfly-tastaturet, tok det ikke lang tid før brukere opplevde problemer.

Apples største designtabbe?

Mange var misfornøyde med hvordan det føltes å trykke på tastene, men ikke bare det – plutselig sluttet enkelte taster å virke for brukerne. De satte seg fast, sluttet å respondere og lugget.

Apple har erkjent at enkelte (ehm, mange) opplever problemer med det nye tastaturdesignet. Årsaken skal være at det samler seg støv og andre partikler i mekanismen under tastene.

I 2018-utgaven av MacBook forandret Apple litt på denne mekanismen, da de introduserte et tynt silikonmembran under tastaturet. Men Apple kan i fremtiden velge å gå for en helt annen løsning.

Annonse


Bort med det tradisjonelle tastaturet

Et nytt patent publisert i U.S. Patent and Trademark Office i forrige uke, beskriver et tastatur som erstatter bevegelige knapper med et en slags glassplate som består av forhøyede seksjoner.  Disse skal kunne avgjøre den taktile plasseringen for hver individuelle knapp.

De hevede seksjonene som omtales, gjør det mulig for brukeren å føle hvor fingeren skal hvile i forhold til hver enkelt tast. På denne måten skiller mekanismen seg fra tradisjonelle virtuelle tastatur.

Men ja, det er snakk om at hele tastaturflaten blir erstattet med en glassplate, som også, ifølge patentet, kan fungere som en touchskjerm.

Kanskje Touch Bar kan integreres i denne skjermen? Vi er usikre på om et slags iPad-tastatur ville gjort seg på en MacBook, men hvis Apple gjør dette riktig, kan i hvert fall problemene med butterfly-tastaturene elimineres helt. Og de vil kunne bli en langt stillere opplevelse å skrive på dem.

Men kanskje hadde det aller beste vært å gå tilbake til tastaturmekanikken fra 2015-modellene? Hva synes du?

 

Kilde:
Macrumors

Annonse