Foxconn snur etter å ha snakket med Trump
Foxconn og Trump skal ha kommet til enighet, men fabrikken blir ikke like stor som selskapet lovte for et par år tilbake.

Annonse


Foxconn snur etter å ha snakket med Trump

“Foxconn skulle bygge gigantisk skjermfabrikk i USA. Resultatet blir trolig noe helt annet”, meldte vi onsdag. Nå er planene endret. Igjen.

Bygger likevel

For etter at nyheten sprakk hos Reuters, skal president Donald Trump og Foxconn-sjef Terry Gou ha kommet til enighet, og at fabrikken likevel skal bygges, og at det blir en “Gen 6”-fabrikk – dette er mindre enn hva Foxconn lovte i 2017, men større enn hva som ble meldt denne uken. I 2017 lovte selskapet en “Gen 10.5”-fabrikk.

Uansett sier de at planen er å skape 13 000 arbeidsplasser i delstaten, noe mange fryktet ikke ville komme til å skje tidligere denne uken. Selskapet sier den nåværende planen er et forsknings- og utviklingssenter i tillegg til en tradisjonell fabrikk der selskapet skal sette sammen deler. Det foreligger i skrivende stund ingen detaljert fremdriftsplan.

Dette melder Foxconn

“Etter produktive diskusjoner mellom Det hvite hus og Foxconn, og etter en personlig samtale mellom president Donald J. Trump og formann Terry Gou, går Foxconn framover med vår planlagte bygging av et Gen 6-anlegg. Anlegget vil være i hjertet av Wisconn Valley Science and Technology Park. Dette campuset vil yte både som et avansert produksjonsanlegg, samt et knutepunkt for høyteknologisk innovasjon for regionen.

Annonse


Vår beslutning er også basert på en nylig omfattende og systematisk evaluering for å fastslå den beste passformen for vårt Wisconsin-prosjekt blant TFT-teknologier. Vi har gjennomført evalueringen samtidig som vi søker å utvide vår investering i Wisconsin langt utover våre opprinnelige planer om å sikre at selskapet, vår arbeidsstyrke, lokalsamfunnet og staten Wisconsin vil bli posisjonert for langsiktig suksess.

Vi gleder oss til å fortsette å utvide vår investering i amerikansk talent i Wisconsin og USA.”

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1091406863361605633

 

Kilde:
CNBC

Annonse