Bing blokkert i Kina
Bing var nede i Kina. Årsaken forblir et mysterium.

Annonse


Derfor var Bing utilgjengelig i Kina

Onsdag denne uken ble Bing plutselig utilgjengelig i Kina.

Bekrefter at Bing er tilbake

Microsoft ble ikke varslet på forhånd, og mistankene om at dette var nok et sensur-tilfelle etter ordre fra myndighetene, spredte seg som ild i tørt gress på internett.

Bloomberg siterte først et telecomselskap som hevdet at kinesiske myndigheter bevisst hadde blokkert Microsofts søkemotor.

Brukere som prøvde å utføre søk via Bing, ble onsdag sendt videre til en side som sa at serveren ikke kunne nås. Men iløpet av torsdag begynte enkelte å få tilgang til Bing igjen. Nå melder Microsoft at alle skal ha tilgang til søkemotoren igjen.

Annonse
Var ikke Bing blokkert likevel?

– Ingen intensjon om å sensurere

Det har hersket full forvirring rundt dette iløpet av de siste dagene. Nå tyder nye opplysninger på at det hele skyldes en teknisk feil.

Nok en gang er det Bloomberg som hevder dette. Nettstedet har snakket med kilder med kjennskap til saken. Kildene hevder at myndighetene i Kina ikke har hatt en intensjon om å blokkere søkemotoren. Kildene ønsker å være anonyme ettersom dette skal være konfidensiell informasjon.

Regjeringens Cyberspace Administration of China (CAC) har ikke ønsket å kommentere opplysningene.

Dermed forblir Bing-problemene i Kina et mysterium.

Microsofts søkemotor er for øvrig den eneste vestlige tjenesten av sitt slag som fortsatt er tilgjengelig i Kina. Google trakk seg ut av Kina for mange år siden som følge av liten velvilje til å følge landets krav om sensur.

Kilde:
Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse