Bing blokkert i Kina
Bing var nede i Kina. Årsaken forblir et mysterium.

Annonse


Kilder: Bing-problemer i Kina skyldes tekniske feil

Oppdatert 17.10: 

En rekke medier hevdet torsdag at myndighetene i Kina har valgt å blokkere tilgangen til Microsofts søkemotor Bing. Nye opplysninger Bloomberg sitter på, tyder imidlertid på at det ikke skyldes et bevisst valg om å blokkere tjenesten. Kilder med kjennskap til saken, hevder overfor Bloomberg at nedetiden skyldes tekniske problemer og ikke et forsøk på sensurering. Denne artikkelen oppdateres fortløpende. 

Microsofts Bing er nå blokkert i Kina. Søkemotoren føyer seg dermed inn i rekken av vestlige nettjenester som bannlyses i landet. Fra før er tjenester som Facebook, Twitter, Instagram og Twitch blokkert.

Frem til nå har Bing vært tillatt i landet fordi søkemotoren har sensurert enkelte søkeresultater, i tråd med kinesiske myndigheters krav.

Men iløpet av onsdag denne uken ble Bing utilgjengelig i Kina.

Annonse
Microsoft: – Vurderer hva vi skal gjøre

Financial Times har snakket med det statseide telecomgiganten China Unicom – selskapet hevder blokkeringsordren har kommet fra kinesiske myndigheter.

Microsoft har også bekreftet hendelsen.

– Vi har bekreftet at Bing for tiden er utilgjengelig i Kina. Nå skal vi finne ut hva våre neste steg blir, sier Microsoft i en uttalelse.

 

Kilde:
Bloomberg

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse