Nå har Google Pixel 3 CL fått Fuchsia-støtte
Google Pixel 3 XL har noe uoffisielt fått Fuchsia-støtte, selv om dette er i veldig begrenset grad.

Annonse


Google Pixel 3 XL har fått støtte for Fuchsia

Husker du all praten om Googles mystiske OS, Fuchsia? Operativsystemet ser ut til å erstatte Chrome OS og Android fullt ut etterhvert, men nå i første omgang ser det ut til at det er Google Pixel 3 XL som får støtte for den nye programvaren takket være en indieutvikler.

Ikke Googles verk

På Reddit skriver noen at de oppdaget en kodeendring i kildekodedatabasen Gerrit tilhørende Fuchsia som tilsynelatende skal gi startstøtte til Pixel 3 XL som blir omtalt som Crosshatch i koden.

Det skal visstnok ikke være Google selv som har lagt inn denne støtten, men en indieutvikler kalt Zhuowei Zhang. Fuchsias kildekode er åpent, og Google har ifølge 9to5Google akseptert utallige feilrettinger og andre implementeringer fra både tredjepartsutviklere samt andre sentrale aktører i bransjen, blant annet Huawei.

Annonse


Ikke gjør det ennå

I koden inngår behovet for å foreta boot av en Zircon-kernel hvor man etter noen steg får opp grensesnittet til det nye operativsystemet uten mulighet for å interaksjon herfra ettersom det ikke er lagt inn støtte for hverken berøring eller USB hittil. Det er altså snakk om Fuchsia-støtte i en veldig tidlig fase, og det anbefales ikke at du forsøker å gjøre det på din Pixel 3.

Google mystiske OS kan erstatte Android og Chrome OS

Kilde:
9to5Google

Annonse


Annonse


Annonse