Lanserer forskningssenter
Facebook har i samarbeid med det tekniske universitet i Munchen lansert et uavhengig forskningssenter for problematikk knyttet til kunstig intelligens.

Annonse


Lanserer senter for etiske problemstillinger i kunstig intelligens

Du gjettet nok riktig: Facebook.

Uavhengig forskningssenter

Selskapet har ikke pådratt seg verdens beste omdømme etter at de gang på gang har vist manglende hensyn for personvern enten det er bevisst eller ikke, men nå viser de en ny side ved å lansere et uavhengig senter for forskning i forbindelse med problemstillinger knyttet til kunstig intelligens og de etiske spørsmålene det reiser.

Spesielt forskningsområde

Organet har blitt skapt i samarbeid med det tekniske universitetet i Munchen og med det formål å foreta ny forskning på etiske konsekvenser som følge av ny teknologi innenfor kunstig intelligens, samt å utforske underliggende problematikk omkring bruken av slik teknologi.

Bidraget til Facebook kommer i form av et kapitalbidrag på over 60 millioner kroner i løpet av fem år.

Annonse


Stort dekningsområde fra før

Om samarbeidet med TU München forteller Facebook at universitetet er blant det høyest rangerte i verden innen kunstig intelligens med arbeidsområder som dekker de grunnleggende prinsippene til avansert robotikk- og maskinintelligens samt de sosiale aspektene ved teknologien.

Slik stoppper Facebook narkolangere

Kilde:
Neowin

Annonse