14. januar 2020 stopper Microsoft støtten til Windows 7.

Annonse


Nedtellingen har startet for Windows 7

Det har vært kjent lenge at den offisielle støtten for Windows 7 nærmer seg slutten. 14. januar i 2020 er datoen, da vil ikke Microsoft gi gratis support til brukere av dette OS-et lenger, og sikkerhetsoppdateringene vil stoppe opp. Du vil fortsatt kunne bruke Windows 7, men du blir på mange måter overlatt til deg selv, på eget ansvar. 

Når dette skrives er det nøyaktig ett år til datoen som markerer slutten for Windows 7-æraen.

Bedriftskunder vil riktignok kunne utvide support til Windows 7 for opptil tre år. De vil da fortsette å få sikkerhetsoppdateringer. Merk at dette er kunder som betaler slik support.

For alle andre blir det slutt.

Annonse


Ekstremt populær

I år er det ti år siden Windows 7 ble lansert, og det ble raskt et av selskapets mest vellykkede og populære operativsystemer gjennom tidene. Fortsatt har denne versjonen av Windows en enorm brukermasse, markedsandeler likeså. Det var først tidligere denne måneden at Windows 10 passerte den aldrende utgaven fra 2009 – det er imponerende.

Trofaste Windows 7-brukere må uansett gå over til Windows 10 før eller senere. Det er forståelig at mange kvier seg etter mange uheldige episoder det siste året. Oktober-oppdateringen endte med kaos, og en rekke oppdateringer i ettertid har også ført med seg problemer. Likevel er det på sin plass å påpeke at for de aller, aller fleste, er Windows 10 et godt operativsystem som leverer varene.

Så får det være opp til hver enkelt å vurdere om man liker retningen Microsoft går i.  

Kanskje på tide å oppgradere?

Hvis du fortsatt kjører Windows 7 kan det være lurt å vurdere å migrere over til Windows 10 når neste store oppdatering slippes en gang i løpet av våren.

Samtidig kommer en liten oppfordring til kommentarfeltet: Windows 7 har betydd mye for mange – hva har det betydd for deg? Hva likte du mest/minst? Hva har stoppet deg fra å oppdatere til Windows 10?

Del gjerne dine tanker i kommentarfeltet.

Annonse


Annonse


Annonse