Windows 10 har tatt igjen Windows 7 i antall brukere.

Annonse


Windows 10 har passert Windows 7

Med hensyn til antall brukere på operativsystemet så har Windows 10 nå tatt igjen lillebror Windows 7 som kanskje kan sies å være den mest populære versjonen av Windows opp gjennom tidene.

Har tatt igjen Windows 7

Windows 10 ble lansert i 2015 og har siden den gang vært haltende bak Windows 7. Førstnevnte har nå tatt igjen det eldre, men svært populære Windows-OS-et med en nåværende brukerandel på 39.22% mens Windows 7 har 36.90% av brukerne, målt i desember. Microsoft har med andre ord en lang vei å gå fremover, med et naturlig mål om å føre over så mange som mulig på den nyeste programvaren.

Med neste 37 prosent av brukerne på gammel programvare har de med andre ord en lang vei å gå ettersom det utgjør en svær andel. Mange av disse er brukere i ledd av bedrifter som Microsoft må sette inn en ekstra innsats for å få over til deres ferskeste operativsystem.

Hårete mål

Til å begynne med hadde Microsoft et mål om å ha én milliard aktive Windows 10-brukere innen de første to-tre årene etter lansering, et mål som for øvrig aldri ble nådd. Til tross for relativt gode indikasjoner i begynnelsen så har veksten etterhvert avtatt, særlig parallelt med at selskapet endte tilbudet om en gratis oppdatering fra de eldre systemene.

Annonse


Uansett er denne milepælen en bekreftelse på Microsofts dominans i OS-verden: Windows er uten tvil det mest populære valget: macOS har i sin helhet 9.61 prosent av brukerne mens Linux har rett i overkant av to prosent.

Kilde:
Thurrot

Annonse