Windows 10 har tatt igjen Windows 7 i antall brukere.

Windows 10 har passert Windows 7

Med hensyn til antall brukere på operativsystemet så har Windows 10 nå tatt igjen lillebror Windows 7 som kanskje kan sies å være den mest populære versjonen av Windows opp gjennom tidene.

Har tatt igjen Windows 7

Windows 10 ble lansert i 2015 og har siden den gang vært haltende bak Windows 7. Førstnevnte har nå tatt igjen det eldre, men svært populære Windows-OS-et med en nåværende brukerandel på 39.22% mens Windows 7 har 36.90% av brukerne, målt i desember. Microsoft har med andre ord en lang vei å gå fremover, med et naturlig mål om å føre over så mange som mulig på den nyeste programvaren.

Med neste 37 prosent av brukerne på gammel programvare har de med andre ord en lang vei å gå ettersom det utgjør en svær andel. Mange av disse er brukere i ledd av bedrifter som Microsoft må sette inn en ekstra innsats for å få over til deres ferskeste operativsystem.

Hårete mål

Til å begynne med hadde Microsoft et mål om å ha én milliard aktive Windows 10-brukere innen de første to-tre årene etter lansering, et mål som for øvrig aldri ble nådd. Til tross for relativt gode indikasjoner i begynnelsen så har veksten etterhvert avtatt, særlig parallelt med at selskapet endte tilbudet om en gratis oppdatering fra de eldre systemene.

Uansett er denne milepælen en bekreftelse på Microsofts dominans i OS-verden: Windows er uten tvil det mest populære valget: macOS har i sin helhet 9.61 prosent av brukerne mens Linux har rett i overkant av to prosent.

Kilde:
Thurrot