Du må trolig punge ut for denne smarttelefonen.

Annonse


Klumpete og dyr, men denne telefonen kan brettes

Den brettbare telefonen Royole FlexPai har offisielt blitt lansert under CES i Las Vegas, Vi har allerede visst om denne en stund, men det er først nå vi kan forvente å virkelig bli kjent med smarttelefonen.

River godt i lommeboka

Royole FlexPai er nå tilgjengelig i en utviklerutgave fra selskapets nettsider, men den endelige utgaven har ennå ikke fått lanseringsdato.

Vi vet foreløpig ikke hva den endelige prisen blir heller, men den vil nok koste. Vi ville ikke satt penger på at Flexpai vinner noen designpris – men teknologien imponerer likevel – og er et viktig skritt i utviklingen av brettbare enheter.

Utviklerenheten koster for øvrig rett i overkant av 11.000 kroner (for 128 GB) og omtrent 12.500 kroner for 256 GB-versjonen.

Annonse


Fin AMOLED-skjerm

Hele poenget med Flexpai er at den kan brettes. Det er i grunn det eneste salgsargumentet her, men skjermen ser i hvert fall ut til å levere. Det er et stort AMOLED-panel på 7,8 tommer, med en QHD-oppløsning på 1920×1440.

Dessverre betyr nok dette at skjermen ikke er like skarp som på en vanlig smarttelefon, men det gjenstår å se hvor plagsomt det blir.

Heldigvis skal det trolig mye til for å ødelegge skjermen – den består nemlig ikke av glass.

På innsiden

Qualcomms nye Snapdragon 855 skal levere kraften til telefonen. Denne prosessoren er splitter ny og kom tidligere denne måneden. Telefonen leveres med enten 6 eller 8 GB RAM, og kan fåes i versjoner med 128 eller 256 GB lagringsplass. I tillegg har den støtte for to SIM-kort og mulighet for å utvide lagringsplassen med MicroSD-kort.

Vektmessig er den ganske tung med sine 320 gram.

Men trenger vi den?

Royole FlexPai er helt klart en interessant enhet, og kom tross alt både Samsung og LG i forkjøpet. Nå har vi noen spørsmål vi ser frem til å få svar på, blant annet det store spørsmålet: Har vi egentlig bruk for en slik telefon?

Verdens første brettbare smarttelefon er fortsatt bare et førstegenerasjonsprodukt. Først om noen år får vi virkelig sett potensialet i disse dingsene.

Hva tror du om fremtiden til brettbare smarttelefoner?

Annonse