- Apple lyver om iPhone
Apple markedsfører iPhone Xs Max som en mobil med en skjerm på 6,5 tommer - det stemmer ikke.

Annonse


Xs Max har ikke 6,5″ skjerm – er du enig i at dette er villedende markedsføring?

To personer har saksøkt Apple for villedende panel-markedsføring av iPhone X, Xs og Xs Max.

– Svakere skjerm enn 8 Plus

De to prøver nå å skape et massesøksmål, og hevder at Apple lyver når de påstår at Xs Max-panelet er på 6,5 tommer. Ifølge saksøkerne inkluderer Apple “busslomma” og hjørnene, mens selve panelet “kun måler 5,6875 tommer”.

Det hevdes også at iPhone X, toppmodellen i fjor, har lavere skjermoppløsning enn hva den markedsføres som. iPhone X har ifølge Apple en oppløsning på 2436 x 1125, men ifølge klagen har ikke panelet ekte piksler med rød, grønn og blå del-piksler.

Ifølge samme klage har fjorårets modell kun to del-piksler per fulle piksel, noe som ifølge de to er mindre enn hva Apple markedsfører produktet med. Det påstås også i klagen at iPhone 8 Plus har et panel av høyere kvalitet enn X.

Annonse


Les vår test av Xs Max:

TEST: iPhone Xs Max – vent til neste år

Dette skriver Apple i markedsføringen

Det stemmer at Apple markedsfører Xs Max med et panel på 6,5″, men les også hva de skriver med liten tekst under både Xs og den større modellen (er dette nok til å unngå å tape i retten?):

“Skjermen på iPhone XS har avrundede hjørner som følger de myke linjene i designen. Disse hjørnene er innenfor rektangelet som brukes som mål. Målt som et rektangel er skjermen 5,85 tommer diagonalt (den faktiske synlige skjermflaten er mindre)”

“Skjermen på iPhone XS har avrundede hjørner som følger de myke linjene i designen. Disse hjørnene er innenfor rektangelet som brukes som mål. Målt som et rektangel er skjermen 6,46 tommer diagonalt (den faktiske synlige skjermflaten er mindre).”

 

Kilde:
Cnet