NSA advarer om at Kina har bedrevet mye mistenkelig hackaaktivitet på Internettet, særlig de siste månedene.

Annonse


– Kina forbereder seg for dataangrep i storskala

Man har lenge stilt seg skeptiske til hvordan stormakter kan komme til å bruke ressursene sine til å pøse på med cyber-krigføring mot andre nasjoner, og spesielt Kina har det vært mye oppmerksomhet rundt. Nå forteller en NSA-topp at hacke-relatert aktivitet fra Kina de siste månedene har vært på sitt høyeste, og at man mistenker de har noe på gang.

Vil ramme infrastrukturen

Under et arrangement for nettsikkerhet fortalte Rob Joyce at det er stor usikkerhet knyttet til landet, og at de forbereder seg til å angripe det han omtaler som “kritisk infrastruktur” med eksempler i helsevesenet, energi, finansinstitusjoner og transport. Dette betegner han som utspekulert og til avvik fra det som ellers er normen: hackeangrep med intensjon om spionasje og tyveri av forretningshemmeligheter.

Dårlig tone

Det er uvisst hva som skal til for at Kina faktisk tar skrittet og går til et slikt angrep, men det spekuleres i at handelskrigen mellom USA og Kina ikke hjelper saken, og at det heller ikke er gunstig for amerikanerne å ha arrestert en kinesisk Huawei-topp.

Kilde:
Engadget

Annonse