Meng Wanzhou ble på forespørsel av amerikanske myndigheter arrestert i Canada før hun skulle ta en rekke flyavganger med Kina som mål.

Annonse


Huawei-toppen er løslatt mot kausjon i påvente av mulig overlevering

Økonomidirektøren i Huawei har i kanadisk rett fått grønt lys for løslatelse mot kausjon mens hun venter på avgjørelsen om hvorvidt hun utleveres til USA, som snart må legge fram bevis i saken mot henne. I kausjonsavtalen inngår dyre vilkår for å forhindre at Meng Wanzhou rømmer landet.

Strenge kausjonsvilkår

I kanadisk høyesterett ble det nemlig foretatt en avgjørelse om at den kinesiske Huawei-toppen får oppholde seg i hjemmet sitt i Canada, inntil USA har fått på plass et eventuelt krav om utlevering.

I avtalen inngår blant annet at Wanzhou stiller 10 millioner kanadiske dollar hvorav minst syv millioner av disse skal være i kontanter, samtidig som hun må få fem personer til å stille opp som garantister for at hun ellers opererer i henhold til vilkårene som er stilt i avtalen.

Forbindelser til Iran

Firebarnsmoren anklages for konspirasjon mot en rekke finansielle institusjoner i forbindelse med bedragersk virksomhet som kobles til Iran – noe som på lang vei bryter det som er av sanksjoner som er stilt inn fra amerikanske myndigheter.

Annonse


I en uttalelse forteller Huawei har de har tro på at både kanadisk og amerikansk rett fatter de riktige beslutningene i saken, samtidig som den amerikanske presidenten Donald Trump har uttalt at han kan finne på å bruke saken i forhandlingene med Kina.

– Kina forbereder seg for dataangrep i storskala

Kilde:
Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse