Nissan har hatt en uvane med å utsette lanseringen av oppgraderte Leaf, men denne gangen tror vi datoen er spikret.

Annonse


Vi har ventet lenge, men Nissan har noen overraskelser på lur

Forrige uke skrev vi at Nissan bestemte seg for å avstå fra å avduke sin nye og kraftigere Leaf-modell under årets LA Auto Show – noe man spekulerte til å bære sammenheng med en skandale som tidligere i november rammet et av selskapets styremedlemmer. Nå vet vi mer om når bilen sannsynligvis avdukes for første gang, og Nissan ser ut til å ha noen overraskelser på vei.

Flere hestekrefter

En tysk side skal nemlig ha det til at Nissan denne uken fortalte utvalgte partnere at de skal presentere 60kWh-modellen under førstkommende CES-arrangement som går av stabelen den 8. januar i Las Vegas.

En større batteripakke indikerer også at Nissan blir i stand til å huse mer kraft og flere hestekrefter som sådan: antallet hestekrefter går fra å være 150 på dagens modeller til 200 på den nye, oppgraderte modellen – et tall som for øvrig jevner den ut med konkurrentene sine i blant annet Hyundai Kona og Chevrolet Bolt.

Passiv batterikjøling

Ryktene skal dessuten ha det til at ladehastigheten oppnår opptil 100kW, selv om Nissan ikke har oppnådd noe særlig til utvikling når det gjelder nedkjøling av batteripakken: denne kjøles fremdeles ikke aktivt.

Annonse


Etter planen skal nye Leaf introduseres til det europeiske markedet i mai 2019 med en premium på 5800 euro og kalles E-Plus. Lanseringen av denne modellen skal heller ikke bety at nåværende modeller ikke lenger selges.

Lansering av nye Nissan Leaf med lang rekkevidde utsatt

Kilder:
Electrek
Electrive

Annonse