Facebook har mange oppmerksomheten rettet mot seg etter at det britiske parlamentet tok beslag i mange interne dokumenter.

Annonse


Detaljer fra interne Facebook-dokumenter avslørt

Forrige uke skrev vi at det britiske parlamentet hadde fått kloa i Facebook-dokumenter som tok opp interne reguleringer og praksis omkring personvern og Cambridge Analytica-skandalen. Utdrag som er hentet fra disse viser at Facebook på et tidspunkt vurderte å selge tilgang til brukernes data.

Skulle selge personopplysninger

Av dokumentene går det nemlig fram at dette var et av alternative som ble lagt på bordet da det sosiale mediet mellom 2012 og 2014 ramset opp ideer for å generere høyere inntekt i forbindelse med børsnoteringen. Det er The Wall Street Journal som har fått tak i utdragene som i helhet er forventet å bli publisert for allmenheten en gang i nærmeste fremtid.

Ulike forretningsmodeller

I et av eksemplene fra dokumentene foreslår en ansatt en forretningsmodell som går ut at selskaper som ønsker tilgang til datamengden må kontinuerlig bla opp 250 000 dollar i året. Et annet tilfelle forteller om en situasjon der en Facebook-ansatt snakker om å ha en strategi-prat med Amazon angående mengde persondata de skal fa tilgang på.

Avisen skriver at disse e-postene ble sendt under perioden da tredjepartsutvikleres tilgang på brukerdata ikke var begrenset til de som brukte applikasjonene deres, men også deres venner. Dette er ifølge dokumentene noe Facebook anså som en mulighet til å tjene penger på.

Annonse


Det britiske parlamentet har beslaglagt Interne Facebook-dokumenter

Kilde:
The Wall Street Journal (betalingsmur)

Annonse