Vi har langt i fra sett enden på visa når det gjelder Facebook-skandalene vi har sett det siste året.
Vi har langt i fra sett enden på visa når det gjelder Facebook-skandalene vi har sett det siste året.

Annonse


Det britiske parlamentet har beslaglagt Interne Facebook-dokumenter

I flere måneder har Facebook kjempet for å holde dem borte fra offentligheten, men nå har det britiske parlamentet nylig fått kloa i en bunke med interne dokumenter fra selskapet.

Dokumentene er av interesse fordi de kan fortelle oss noe om selskapets praksis rundt personvern, og ikke minst hvordan Cambridge Analytica-skandalen kunne skje.

Tvunget til å gi fra seg dokumentene

The Guardian skriver at dokumentene «angivelig består av betydelige avsløringer om Facebooks avgjørelser rundt data og personvernbestemmelser».

Det britiske parlamentet brukte en lovbestemmelse for å tvinge Ted Kramer, sjefen for programvareselskapet Six4Three, til å gi fra seg dokumentene under en forretningsreise i London.

Annonse


Avisen skriver videre at Kramer først ikke ville gi fra seg dokumentene, og at han derfor ble eskortert til parlamentet. Der ble han fortalt at han kunne bli bøtelagt og satt i fengsel hvis han ikke overleverte dokumentene.

– Ukjent territorium

– Vi er i ukjent territorium. Dette er en veldig spesiell situasjon, og derfor gjorde vi dette spesielle trekket. Vi har ikke lyktes med å få svar fra Facebook, og vi mener dokumentene inneholder informasjon som er av interesse for offentligheten, sier Damian Collins til The Guardian. Han er sjefen for den parlamentariske komité for kultur, media og sport.

Videre forteller han at parlamentet har mange viktige spørsmål de vil stille Faebook.

– De villedet oss om russisk involvering på plattformen. De har heller ikke svart på våre spørsmål om hvem som visste hva angående Cambridge Analytica-skandalen.

Skandalen, som preget nyhetsbildet i lang tid i vår, gikk ut på at 87 millioner brukere ble sårbare for angrep på Facebook.

Parlamentet ønsker at Mark Zuckerberg skal vitne foran dem 27. november i år, men Facebook-sjefen har pent takket nei. Istedet kommer Richard Allan, visepresident for personvern.

Kilde:
The Guardian

Annonse