Apple pleide en gang å selge iPhone-er i bøtte og spann, nå er investorer redde for at de har nådd sitt maksimale potensiale.

Annonse


Det mørkner for Apple

Ifølge en forsyningsrapport har Apple for andre gang nå kuttet ned på ordrene for årets iPhone-rekke. Dette kommer etter at salget har vært langt dårligere enn forventet.

De siste ukene har aksjekursen deres synket med over 25%, og investorer lar seg skremme av at det svake iPhone-salget kan slå negativt ut på andre Apple-produkter. Det hjelper heller ikke at Trump foreslår en tollsats på ti prosent for iPhone og MacBoook.

Nye kanselleringer

Det er Digitimes som melder i fra om bestillingskuttet: i en rapport skriver de at Apple har beordret andre runde med avbestilling av komponenter og at dette har rystet flere leverandører.

Largan Precision, leverandøren av kameralinsene som brukes i iPhone-modeller, har prognostisert mye lavere inntekt mens Career Technology har kvittet seg med 110 ansatte for å takle ordrekanselleringene.

Annonse


Rapporterer ikke lenger enkelttall

Apple gjorde investorer nervøse etter at de stoppet å rapportere om tall for antall solgte enheter og har siden den gang tapt verdier som de hadde opptjent det siste året, men det ser ut til at investorer likevel finner noe trøst i den positive kontantstrømmen.

Tror du Apple tar seg opp snart?

Kilder:
Digitimes
SeekingAlpha

Annonse


Annonse


Annonse