Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Det er neppe gode nyheter for forbrukerne at Trump skal innføre tollsatser på iPhone og MacBook. (Ill.: Trond Bie)

Trump foreslår toll på iPhone og MacBook fra Kina

Farlig for forbrukerne når Trump leker med ideen.

Hittil har Apple sluppet unna skrekken som kommer i forbindelse med den pågående handelskrigen mellom Kina og USA, men under et intervju virket ikke Donald Trump særlig nølende da han luftet ideen om å innføre 10 prosent toll på iPhone og MacBook som importeres fra Kina.

Fra ti til 25 prosent

Trump tviler nemlig på at han kommer til å akseptere et tilbud fra den kinesiske presidenten om å stoppe økningen av tollsatser, og sier at han forventer å øke tollsatsene på produkter til verdi av over 200 milliarder dollar fra 10 til 25 prosent.

Ny tollavgift

I tillegg til denne økningen bærer han intensjon om å innføre toll på produkter som i dag er unntatt – deriblant iPhone og forskjellige bærbare maskiner.

Det er en interessant måte å gå frem på ettersom Trump-administrasjonen hittil har vært skeptiske på hvordan forbrukerne vil reagere dersom tollavgifter innføres på disse produktene. I forbindelse med dette mente den amerikanske presidenten at folk veldig enkelt kan takle en økning på ti prosent.

Utover dette så foreslår Trump overfor amerikanske selskaper som ønsker å unngå tollavgiftene at de heller skal legge om produksjonen til USA.

Kilde:
MacRumors

Stikkord: Apple, iphone, kina, macbook, toll, trump