Det er neppe gode nyheter for forbrukerne at Trump skal innføre tollsatser på iPhone og MacBook.

Annonse


Trump foreslår toll på iPhone og MacBook fra Kina

Hittil har Apple sluppet unna skrekken som kommer i forbindelse med den pågående handelskrigen mellom Kina og USA, men under et intervju virket ikke Donald Trump særlig nølende da han luftet ideen om å innføre 10 prosent toll på iPhone og MacBook som importeres fra Kina.

Fra ti til 25 prosent

Trump tviler nemlig på at han kommer til å akseptere et tilbud fra den kinesiske presidenten om å stoppe økningen av tollsatser, og sier at han forventer å øke tollsatsene på produkter til verdi av over 200 milliarder dollar fra 10 til 25 prosent.

Ny tollavgift

I tillegg til denne økningen bærer han intensjon om å innføre toll på produkter som i dag er unntatt – deriblant iPhone og forskjellige bærbare maskiner.

Det er en interessant måte å gå frem på ettersom Trump-administrasjonen hittil har vært skeptiske på hvordan forbrukerne vil reagere dersom tollavgifter innføres på disse produktene. I forbindelse med dette mente den amerikanske presidenten at folk veldig enkelt kan takle en økning på ti prosent.

Annonse


Utover dette så foreslår Trump overfor amerikanske selskaper som ønsker å unngå tollavgiftene at de heller skal legge om produksjonen til USA.

Kilde:
MacRumors

Annonse