Elon Musk anser at det er en stor sannsynlighet for at han drar til Mars en gang i fremtiden.

Annonse


– 70 prosent sannsynlighet at jeg flytter til Mars

I det samme intervjuet der det kommer fram at Tesla var uker unna konkurs, forteller Elon Musk om sine personlige planer for å dra til Mars etterhvert. Som han tidligere har hintet til, forventer han at det blir en enveistur der han flytter dit permanent.

Overveid sannsynlighet

Axios on HBO-intervjuet forteller han nemlig at nylige gjennombrudd gjør det mer nærliggende å dra til Mars, og at det er en overveid sannsynlighet for at han flytter dit en gang i fremtiden. Nærmere bestemt er det 70 prosent sannsynlighet for at han forlater oss.

Under intervjuet gir han dessuten uttrykk for at han er uenig med de som får Mars-flyvningene til å fremstå som en rømningsvei for de rike. Om man først tar seg til planeten så må man ifølge Musk bruke all tiden sin på å bygge et fundament der under svært vanskelige kår.

Ingen garanti

SpaceX-sjefen går også en lang vei med å forklare at det ikke finnes noen garanti for å komme tilbake til Jorda, selv om det kanskje etterhvert presenteres som en mulighet.

Annonse


Mye av optimismen ser ut til å komme fra utviklingen rundt Starship (tidligere kalt BFR – Big Falcon Rocket) samt arbeid omkring ulike habitater, mat og strømkilder som kan gjøre den røde planeten beboelig for mennesker over lengre tid.

Hadde du dratt til Mars hvis du fikk muligheten? Diskuter under i kommentarfeltet. 

Kilde:
Engadget

Annonse