Dette er Elon Musk-raketten som skal frakte mennesker ut i verdensrommet.
Slik blir SpaceX' Big Falcon Rocket.

Annonse


Dette er Elon Musk-raketten som skal frakte mennesker ut i verdensrommet

I natt kom SpaceX med oppdateringer til Big Falcon Rocket (BFR) som skal frakte mennesker ut i rommet. Det var under samme arrangement Elon Musk avslørte hvem som blir den første romturisten som er den japanske milliardæren Yusaku Maezawa. Ferden vil finne sted i 2023 og Maezawa skal ha med seg inntil åtte gjester.

Skal frakte mennesker ut i verdensrommet

Én av nyhetene med BFR er at den blir kraftigere enn først antatt. Når raketten en gang går i drift skal den kunne frakte med seg 100 tonn med gods til Mars. Størrelsesmessig blir BFR et beist med en lengde på snaut 118 meter og den drives av 31 Raptor-motorer.

– Jeg klarer ikke å vente. Jeg er supergira. Dette er fantastisk, sa Musk under arrangementet og forklarte at BFR er tiltenkt en rolle som en transportsystem som skal frakte mennesker hvor som helst i solsystemet.

– Hvis man har et drivstoffdepot på Mars, kan man reise fra Mars til asteroidebeltet til Jupiters måner og reise fra planet til planet helt ut til ytre deler av solsystemet. BFR er ment som et interplanetarisk transportsystem som skal være i stand til å reise fra jorden til hvor som helst i solsystemet.

Annonse


Kan fly til Mars i 2022

SpaceX utvikler BFR i Los Angeles, ikke langt unna selskapets hovedkontor i Hawthorne. Planen i førsteomgang er å teste raketten uten passasjerer om bord, noe som trolig vil skje mot slutten av neste år. Da skal SpaceX sende BFR ut til en viss høyde for så å forsøke å lande den på bakken.

Musk selv tror at BFR kan være klar for den første turen til Mars i 2022 og i 2024 med passasjerer om bord. Men ting kan komme til å endre seg.

– Vi er definitivt ikke sikre. Vi har vært usikre rundt andre datoer tidligere. Hvis jeg hadde en krystallkule, skulle jeg gjerne visst hvor lang tid ting tar, innrømmet han.

 

Kilde.
The Verge

Annonse