Elon Musk forteller at selskapet var veldig nære på å gå under.

Annonse


Tesla var uker unna å gå under

Det har tidligere versert rykter om økonomiske problemer innad Tesla som følge av haltende produksjon av deres nyeste bilmodell, Model 3. Det var ikke altfor lenge siden flere analytikere uttalte at Tesla er nære på å gå under, og det bekreftes på lang vei av sjefen selv, som nå åpner seg om en svært trøblete tid for selskapet.

Uker unna konkurs

På søndag fortalte administrerende direktør i et intervju ved Axios on HBO at selskapet var ensifrede antall uker unna å gå på et smell som ville sendt selskapet under på grunn av den økonomiske situasjonen.

I et intervjuet kommer det fram at det bunnet ut i at selskapet blødde penger så det suste – og at problemene måtte løses veldig raskt for å unngå det store fallet. Og Musk sier at problemene var veldig vanskelige å ta tak i.

Annonse


Lange arbeidsdager

Videre forteller Musk at han personlig hadde tøyd en grense for hvor lenge han hadde jobbet, med 22-timers arbeidsdager syv dager i uken. Dette er i samme periode som da han tidligere i år beskrev et rent produksjonshelvete da selskapet satte et mål om å lage 5000 Model 3 i uken.

Ifølge Musk sov han på produksjonslokalene i denne perioden, og han betegner de lange arbeidsdagene som svært slitsomme og til tider smertefulle, men forklarer at det var for selskapets beste.

Bedre tider

Nå ser det derimot lysere ut for selskapet – i oktober viste Tesla til en overraskende god kvartalsprofitabilitet, og tidligere denne måneden sa han at Tesla ikke lenger stirrer døden i øynene, med signalement om at selskapet vil generere positive kontantstrømmer fremover.

Kilde:
MarketWatch

Annonse


Annonse


Annonse