Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Snart blir det reklame å se i WhatsApp. Spørsmålet er om brukerne vil akseptere det. (Ill.: Marco Verch, lisensiert under Creative Commons (BY 2.0).)

Snart får WhatsApp-brukere servert reklame i appen

En av grunnene til at WhatsApp-gründerne forlot selskapet.

WhatsApp-sjef Chris Daniels kunne nylig i et intervju med Outlook India bekrefte at vi snart kommer til å få se reklame i status-delen av appen.

Blir selskapets hovedinntektskilde

Ifølge han vil dette bli selskapets hovedinntektskilde, da det gir firmaer som er interessert i å annonsere muligheten til å nå ut til WhatsApps brukere.

Reklame vil altså kun bli vist i appens status-del. Dette er den delen der brukerne kan oppdatere sin status hvilket i det videre blir vist som en «story». Daniels kunne imidlertid ikke si noe om når reklame vil bli å finne i appen.

Gründerne har forlatt WhatsApp

For et par uker siden bestemte WhatsApp-gründerne Jan Koum og Brian Acton seg for å forlate firmaet. Firmaet ble kjøpt opp av Facebook i 2014 og siden den gang har det vært en langvarig feide mellom WhatsApp-gründerne og Facebook-sjef Mark Zuckerberg.

Koum har ved flere anledninger uttalt at Facebooks forretningsmodell, der inntekten er i form av reklame, ikke passer for tjenester som WhatsApp. Nå har han og Acton altså forlatt selskapet. I tillegg har gründerne vært uenige i Facebooks retningslinjer for personvern, og de har oppfordret folk til å slette Facebook-profilene sine.

I en bloggpost fra 2012, fra tiden før selskapet ble kjøpt opp av Facebook, forklarte WhatsApp-sjefene hvorfor de ikke selger reklameplass i appen. Forklaringen begynner med følgende sitat fra filmen Fight Club:

«Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need.»

Avslutningsvis står det i blogginnlegget at når reklame er inne i bildet, så er det brukeren som er produktet som blir solgt.

Med Facebook-oppkjøpet, WhatsApp-gründernes avgang og planene om annonser i appen, er dette nå definitivt historie.

Kilde:

OutlookIndia

Hvilke meldingstjenester benytter du deg av? Er det noen meldingstjenester du savner? Fortell oss i kommentarfeltet under.

Stikkord: facebook, whatsapp