Enda en Alphabet-topp ryker etter påstandene om seksuell trakassering.

Annonse


Alphabet-direktør slutter

For noen dager siden skrev vi at den tidligere Android-toppen Andy Rubin fikk en sluttpakke på 750 millioner kroner etter at Google hadde gjort undersøkelser i forbindelse med en sak om seksuell trakassering og kommet fram til en beslutning om overveid sannsynlighet for at beskyldningene var sanne.

Etter at New York Times skrev et omfattende innlegg om trakassering i Google/Alphabet-nettverket har nå enda en topp sett seg nødt til å gi seg.

Sjef i X-avdelingen

Det er direktør (nå eksdirektør) i X-avdelingen til Alphabet, Rich DeVaul som har sagt opp sin stilling i konsernet etter beskyldninger om at han i 2013 trakasserte en kvinne under et intervju og en uke senere under Burning Man-arrangementet, noe han senere beklaget overfor kvinnen med begrunnelse i at det var en feilvurdering av ham.

DeVaul skal ifølge rapporter ikke ha mottatt noen sluttpakke i forbindelse med sin avtreden.

Annonse


E-post fra Google-sjefen

Etter at New York Times publiserte artikkelen, skrev Google-sjefen Sundar Pichai i en e-post til de ansatte at 48 personer de siste to årene har fått sparken på grunn av seksuell trakassering, inkludert 13 av disse som hadde lederstillinger.

På torsdag er det planlagt en protest mot hendelsene som er avdekket innad Google/Alphabet.

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse