Twitter ønsker å fjerne like-knappen
Twitter vil fjerne like-funksjonen for å legge til rette for sunnere debattkultur.

Annonse


Twitter ønsker å fjerne like-knappen

Det røde hjertesymbolet har vært en del av Twitter over lengre tid. Først var det riktignok et stjernesymbol, men funksjonen dens har vært den samme siden Twitters begynnelse.

Misfornøyd Twitter-sjef

Twitter-toppen, Jack Dorsey, har nylig annonsert at like-funksjonen skal fjernes. Dette fordi han aldri vært en stor fan av funksjonen.

Dorsey uttrykte sin misnøye over hjertesymbolet for noen uker siden. Han er av den mening at muligheten til å like tweets dreper grunnlaget for sunne debatter. Han har derfor gjort seg tanker rundt hvordan man kan forbedre debattkulturen på Twitter.

Bokmerkefunksjon erstatter like-knapp

Tidligere i år ble det mulig å lagre tweets ved hjelp av en bokmerkefunksjon. Bruk av denne funksjonen vises ikke offentlig. Derimot har alle mulighet til å se hvem det er som har trykket på like-knappen til en tweet.

Annonse


Twitters kommunikasjonsteam har allerede uttalt seg om temaet. I en tweet heter det at Twitter tenker nytt om alt rundt tjenesten. Dette for å legge til rette for en sunnere debattkultur. En naturlig konsekvens av dette er at like-knappen kan fjernes.

Bruker du Twitter? Fortell oss i kommentarfeltet under.

Annonse